29.12.

Matti Kohonen tulee MP:n puolustukseen – Iiro Äijö jatkaa

Iiro Äijö jatkaa MP:ssä myös tulevalla kaudella. Matti Kohonen on Mikkelin Palloilijoiden tuorein vahvistus.

Jyväskylän JJK:sta siirtyvä puolustaja Matti Kohonen, 23, on Mikkelin Palloilijoiden tuorein vahvistus. Viime ja osan edelliskautta ”Sinisten” vahvuuteen jo kuulunut Iiro Äijö jatkaa myös tulevalla kaudella.

Kohonen on monipuolinen pelaaja, jolta luonnistuu puolustuslinjassa paikka kuin paikka. Hän oli yksi 2012 -vuoden A-nuorten Suomen mestarijoukkueen luottopelaajista, joka pääsääntöisesti pelasi viime kaudella JJK:n farmijoukkueessa JJK-Villiketuissa. Yhden Veikkausliigaottelun lisäksi Kohonen pelasi Kakkosessa 18 ottelua. Kohonen siirtyy innokkaana Mikkeliin.
– Hyvillä mielin tulen. MP:llä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa.
– Odotan ehjää kautta, jonka mukana tulee onnistumisia niin henkilökohtaisella, että joukkuetasolla. Tavoitteet kaudelle on kehittää pelaamista ja joukkueena taistella hyvistä sijoituksista.

Iiro Äijö, 20, liittyi kesken 2016 kauden MP:n joukkueeseen ja aloittaa nyt kolmannen kauden joukkueessa. Äijö on monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu pelaaminen myös keskikentän keskustassa. Vaikka armeija viime kaudella haittasi Äijön pelaamista, niin Kakkosen pelejä kertyi 17 ja joukkueen sisäisessä maalipörssissä jaettu toinen sija kolmella maalilla.
– Viime kausi sujui henkilökohtaisesti hyvin siihen asti, kunnes armeija alkoi. Koin silti kehittyneeni pelaajana kuluvan vuoden aikana ja kausi opetti minua niin pelillisesti kuin myös henkisesti.

Wilkmanin tulo päävalmentajaksi vaikutti suuresti siihen, että Äijö jäi Mikkelin.
-Tavoitteena tulevalle kaudelle on henkilökohtaisesti olla avuksi joukkueelle mahdollisimman paljon. Joukkueena täytyy parantaa pelaamista viime kaudesta. MP pitää viime kauden notkahduksen jälkeen nostaa takaisin taistelemaan lohkovoitosta.

Matti Kohonen harjoitteli joukkueen mukana useamman kerran ennen joulua ja päävalmentaja Janne Wilkman vakuuttui Kohosen kyvyistä. Äijö on jo ennestään tuttu pelimies, joka on monikäyttöinen puolustuspäässä. Wilkman ottaa miehet tyytyväisenä joukkueeseensa.
– Matti tuo monipuolisuudellaan ja juoksuvoimaisuudellaan erinomaisen lisän ryhmäämme.
– Iirolla on kova halu kehittyä pelaajana ja nyt hän pääsee taas keskittymään täysillä harjoitteluun, kun varusmiespalvelus on suoritettu.
MP:llä on nyt koossa 15 pelaajasopimusta jalkapallon Kakkosen kaudelle 2018.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.