Keskeiset hiihtoladut hyvässä kunnossa

Kalevankankaan ja Karkialammen latu-urilla harjoittelevat myös Mikkelin Hiihtäjien kilpahiihtäjät (kuva: Antero Heikkinen) [caption id="attachment_6040" align="alignright" width="300"] Kalevankaan ladut ovat vilkkaassa käytössä.[/caption]

Mikkelin hiihtoladuista ovat käyttökunnossa Rantakylässä 2:n, 3:n ja 5 kilometrin ladut. Kalevankankaan, Karkialammen ja Kyrönpellon sekä Urpolan 2:n, 5:n ja 10 kilometrin laduille on päässyt hiihtämään jo ennen joulua. Peitsarin, Tuppuralan ja Sairilan kuntolenkeillä on myös ladut.

Mikkelin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turusen mukaan latujenhoitokalusto lähtee aamuisin liikkeelle klo 7.15 alkaen.
– Ladut ajetaan kerran päivässä luonnollisesti myös viikonloppuisin.

Latupirtille vievä Valtsun latu on kunnostuksen alla.
– Liikuntapaikkahoitajat käyvät ensin moottorikelkoilla jyrät perässä vielä tamppaamassa uran, jonka jälkeen ajetaan latukoneella. Toivotaan, että lunta on riittävästi, että saadaan turvallisesti hiihdettävä reitti, Turunen kertoo.
Luonnon jäät odottavat Turusen mukaan vielä käyttökuntoisuutta.
– Pohjavalmistelut on tehty, odotetaan muutaman päivän napakoita pakkasia.

Antero Heikkinen