Kampparit P15 sai arvokasta kokemusta

Kampparit otti kauden ensimmäisestä ottelustaan selvän 8-4 voiton ruotsalaisesta Siriuksesta, vaikka mikkeliläisten pelissä näkyi luonnollisesti vielä ison jään puute.

Kampparit P15 musta osallistui marraskuun alussa Ruotsissa järjestettyyn Bollnäs Mini World Cup (MWC) -jääpalloturnaukseen, jossa pelasivat Ruotsin, Suomen, Venäjän ja Norjan parhaat P15-ikäluokan juniorijoukkueet. Viime kauden Suomen mestari Kampparit päätyi kivikovaan alkulohkoon Ruotsin mestari Edsbyn ja venäläisen huippujoukkue Kuzbassin kanssa. Tällä kertaa Kampparien pelit jäivät kolmeen alkulohkon otteluun.

Kampparit voitti ensimmäisessä Mini World Cup -ottelussaan ruotsalaisen Siriuksen selvin 8-4 (5-0) lukemin.
– Tärkeintä on, että saatiin heti alkuun voitto, arvioi joukkueen valmentaja Lasse Pulkkinen.
Kivikova venäläinen Kuzbass, parikin kertaa MWC-turnauksen vuosina 2012 ja 2015 voittanut joukkue joutui tiukille Kamppareiden kanssa. Venäläiset voittivat tiukan kamppailun 2-1 (0-1).

Kampparit pelasi joukkueena erittäin hyvin läpi ottelun ja jokainen pelaaja noudatti sovittua puolustavaa pelitaktiikkaa.
– Näin hienosti en ole vielä valmentajaurallani nähnyt meidän poikien pelaavan ja taistelevan joukkueena – joka mies ajoi alaspäin ja pelasi joukkueelle. Pojat olisivat ansainneet toisenlaisen lopputuloksen, Pulkkinen arvioi.

Kolmas ja Kamppareiden viimeinen peli kulki aika selkeästi ruotsalaisen huippujoukkue Edsbyn tahdissa. Tiukan taistelun jälkeen Edsby voitti 4-0 (2-0).
– Lähdettiin otteluun hyvin latautuneena ja tiedettiin, että huippujoukkue Edsbyn on pallollisesti taitava joukkue, joka pelaa tyypillistä ruotsalaista peliä, jossa tulee jättöjä ja hyökkäykset on kontrolloituja. Noin hyvin organisoitua ja taitavaa peliä en ole junnujoukkueelta aiemmin nähnyt, myönsi Kampparivalmentaja Lasse Pulkkinen

Kampparit taisteli voimakkaasti loppuvihellykseen saakka hakien maalia ja viimeiset kymmenen minuuttia pelattiinkin Edsbyn päädyssä. Edsbyn kuitenkin voitti ottelun 4-0 (2-0).

Turnauksen finaalissa pelasivat venäläinen Sibselmash ja ruotsalainen Tillberga, jonka otteet eivät olleet vielä alkusarjassa loppupelien tasoa. Mestaruuden voittanut Sibselmash jatkoi venäläisten voittoputkea.

Vaikka Kampparien turnaus jäi tällä kertaa kolmeen otteluun, oli turnausreissu Pulkkisen mielestä ehdottomasti kannattava.
-Tällaisia kovia pelejä tarvittaisiin ehdottomasti enemmän, sillä näistä joukkue syttyy eniten ja pelaajat kehittyvät.