23.11.

Joulu on käsitöiden kulta-aikaa

Yrittäjä Vuokko Korhonen esitteli maanantaina Aspolassa hittituotteiksi nousseita tonttuovia.

Mikkelin keskustassa, Kirkkopuiston laidalla sijaitsevassa käsityö- ja askarteluliike Aspolassa pääsee virittäytymään joulun tunnelmaan jo etuovella.

Myös Aspolan yrittäjä Vuokko Korhonen on sonnustautunut jouluiseen asuun.
–Näin joulun alla Aspola muuttuu oikeaksi joulupuodiksi ja haluan, että myös asiakkaat pääsevät virittäytymään joulutunnelmaan.

Korhonen pitää tärkeänä myös sitä, ettei liikkeestä lähdetä ideoitta. Aspolan työntekijät valmistavat itse tuotteista mallikappaleita, jotka tukevat asiakkaan omia ideoita.
–Neulomme itse sukkia, pipoja ja huiveja langoistamme, jotta asiakas näkee heti ensisilmäyksellä, että mitä tuote tarjoaa. Askartelemme itse myös valmiita joulukortteja malliksi.

Perinteikäs kädentaidon aarreaitta on palvellut mikkeliläisiä jo 28 vuotta. Vuokko Korhonen on toiminut Aspolan yrittäjänä kuusi vuotta.
–Ja käsityöalalla olen ollut liki 40 vuotta, joten onhan tässä oppia jo kertynyt, mutta kyllästyttänyt ei koskaan.

Korhonen on nähnyt monen monet joulut yrittäjänä ja käsitöiden parissa. Perinteiset olkihimmelit ovat edelleen kysyttäjä, mutta tämän joulun ehdoton hittituote on sosiaalisessa mediassakin jyllännyt tonttuovi.
–Tonttuovi nyt todellinen hittituote ja minullakin on niitä kotona. Pieniä ovia ostetaan sekä lahjoiksi että itselle kotiin. Meiltä löytyy pakkaukset tonttuovien valmistukseen erilaisille tontuille, kuten kellaritontulle, riihitontulle ja keittiötontulle, Korhonen luettelee.

Myös heijastinlangat ovat kovassa suosiossa.
–Heijastavat pipot, huivit ja lapaset tuovat turvaa ja ovat lämpimät.

Yrittäjän innokkaasta joulutuotteiden esittelystä voi jo päätellä, että hän on vääjäämättä oikea jouluihminen.
–Olen ilman muuta jouluihminen ja jouluvalmistelut aloitetaan hyvissä ajoin niin kotona kuin töissäkin. Muistaakseni olen aina tykännyt joulusta, mutta ehkä tämä työ lisäsi intoani vielä enemmän. Kyllä kotonakin ovat jo koristeet ja valot paikoillaan. Punaista sisustukseen lisätään sitten joulukuussa.

Joulukauppa käy hyvin Aspolassa. Yrittäjä tietää vilkkauden vain lisääntyvän joulukuulle käännyttäessä.
–Kyllähän se niin on, että joulunalusaika on käsityö- ja askarteluliikkeiden kulta-aikaa. Meillä on täällä niin kattava valikoima, että asiakkaita käy myös Savonlinnasta ja Lappeenrannasta, Korhonen iloitsee.

Kun joulu viimein koittaa, jättää Vuokko Korhonen yrittäjän kiireet pöytälaatikkoon odottamaan.
–Jouluna rauhoitutaan, ollaan perheen kanssa ja unohdetaan yrittäjän kiireet.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.