Siilot voivat jäädä vuosiksi

Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä toivoo, että siilokorttelia päästään vihdoin uudistamaan.

Viljasiilot voivat koristaa Mikkelin kaupunkikuvaa vielä vuosia. Odotettu rakentaminen ei Mikkelin kaupungin teknisen johtajan Jouni Riihelän mukaan ala ainakaan tänä vuonna.

Siilokorttelin rakentaminen oli vielä alkuvuodesta hyvällä mallilla. Vireillä oli kokonaisuus, jossa purettavien siilojen ja myllyrakennuksen sijaan olisi tullut palvelutalo, kaksi kerrostaloa sekä taidemuseo.
Esperi Care Oy:n, JL-rakentajat Oy:n ja Mikkelin kaupungin hankkeiden arvo olisi ollut 30 miljoonan euron luokkaa. Kevään mittaan nousi poliittinen paine, joka seurauksena Mikkelin kaupunki päätti luopua museohankkeesta.

Nyt varovaisuutta on Riihelän mukaan tullut lisää. Hän tapasi alkuviikosta Esperi Care Oy:n kiinteistöjohtajan Tomi Rosqvistin.
– Se tuli selväksi, että tänä vuonna ei päätöksiä synny, joten siilokorttelin rakentaminen ei pääse alkuun ainakaan tänä vuonna.
Riihelä sanoo, ettei toivoa pidä heittää, mutta pitkittyessään asiat myös mutkistuvat.
– Onko muilla investoijilla kiinnostusta museolta vapautuneeseen rakennusoikeuteen? Onko heillä intoa Mikkeliä kohtaan ja uskaltavatko lisätä riskiä? Näitä kysymyksiä he nyt pohtivat, Riihelä sanoo.

Riihelä harmittelee, että paljon työpaikkoja tarjoava rakentaminen vähintään siirtyy. Siilokorttelin yläpuolella on lisäksi kerrostalotontti, josta kaupunki omistaa kolmanneksen ja kiinteistöosakeyhtiö loput.
– Myös tämän tontin rakentaminen linkittyy siilokortteliin. Siitä tulisi viiden miljoonan euron työmaa.
Siilokorttelia on yritetty vuosikymmenien varrella uudistaa useita kertoja. Jos nykyinen suunnitelma kaatuu, on edessä taas kerran puhdas pöytä.
– Jos joudumme aloittamaan alusta, siirtyy rakentaminen taas vuosilla.

1. Punainen ämpäri 12/10/2017 20:49

Olemme kaupunkina menettämässä useita kymmeniä työpaikkoja ja verotuloja yhden valtuutetun uskomattomasta toiminnasta! Mitään vastuuta kaupungin kehittymisestä hän ei ota vaan valittaa jatkuvasti kaikesta virkamiesten valmistelusta!

2. Onkimies 12/10/2017 10:40

”Paljon työpaikkoja tarjoava rakentaminen vähintään siirtyy” No tässä sai taas Satu-täti tahtonsa läpi.