Leikkaussali jää, tutkimus jatkuu

Kirurgian ylilääkäri Tapani Liukkonen jättää Mikkelin keskussairaalle iloiset, mutta samalla haikeat hyvästit tämän kuun lopussa

Yksi Mikkelin keskussairaalan vaikuttavimmista henkilöistä, urologi ja kirurgian ylilääkäri Tapani Liukkonen siirtyy viettämään eläkepäiviään tämän kuun lopussa.

Liukkonen jää eläkkeelle luottavaisin mielin ja uskoo Mikkelin keskussairaalan pärjäävän hyvin tulevaisuudessakin.
-Korkealuokkaisella henkilökunnalla ja palvelulla pärjää erinomaisesti. Mikkelin keskussairaala on pieneksi sairaalaksi todella kustannustehokas ja työn laatu kestää vertailun. Urologiassa olemme Suomen menestyneimpiä sairaaloita.

Liukkonen aloitti Mikkelin keskussairaalassa apulaislääkärinä vuonna 1977.
Yleiskirurgian erikoislääkäriksi hän erikoistui 80-luvun alussa Kuopiossa ja Mikkelissä, jonka jälkeen hän työskenteli Pieksämäen aluesairaalassa, Savonlinnassa ja Varkaudessa. Työpaikka Mikkelin keskussairaalasta vakiintui vuonna 1986. Kirurgian ylilääkärinä Liukkonen aloitti vuonna 2007.
-Matkalle on mahtunut paljon. Kaikista musertavinta on ollut, jos kaikki ei ole mennyt hyvin. Onnistumiset puolestaan tuottavat todella suurta iloa. Tässä työssä paras kiitos on onnistuminen, sillä aina ei pysty auttamaan, vaikka kuinka parhaansa yrittäisi.

Urologiksi Liukkonen valmistui vuonna 1992. Hän teki väitöskirjaa rakkosyövästä ja väitteli tohtoriksi vuonna 2000.
-Kuulun Finnbladder –tutkimusryhmään, joka tutkii virtsarakkosyöpää. Tutkimusryhmä on tuottanut 30 tieteellistä julkaisua ja on saanut paljon arvostusta.
Hän kertoo, että aikoo jatkaa tutkimustyötä myös eläkepäivillään Mikkelin keskussairaalassa.
-Se on minusta mielenkiintoista ja käytän mielelläni aikaani tutkimuksiin.

Tutkimustyön ohella Liukkosen eläkepäivät tulevat kulumaan aktiivisesti liikunnan parissa. Hän päättää pitkän ja arvostetun uransa rautaisessa kunnossa.
-Kyllä sitä aika hyvässä kunnossa ollaan. Pyöräilen joka päivä töihin vaikka olisi kuinka napakka pakkanen. Pyöräily autolla ajamisen sijaan säästää myös luontoa, joka on minulle todella tärkeä asia.

Liukkonen on harrastanut esteratsastusta kilpatasolle asti. Hänellä on myös lukuisia mitaleja Suomenmestaruustason kirkkovene- ja sisäsoudusta. Hän harrastaa myös aktiivisesti juoksua ja hiihtoa.
-Kyllä liikunta tulee olemaan vahvasti mukana arjessa eläkkeelle siirtymisen jälkeenkin.

Arvostetun uran tehneen Tapani Liukkosen hyvästit Mikkelin keskussairaalle ovat sekä iloiset että haikeat.
-Täällä on todella hyvä henkilöstö. Pitäkää Mikkelin lippu korkealla ja kouluttakaa itseänne jatkuvasti lisää. Muistakaa olla ylpeitä työstänne.

Eläkepäivilleen Tapani Liukkonen asettaa vain yhden tavoitteen.
-Minun tulevaisuuteni suurin toive on se, että olisin onnellinen elämässäni, oikeastaan muuta tavoitetta ei ole.

Anni Suomela

1. Kalle 22/10/2017 00:54

Hyvä Anni kun teit jutun Liukkosesta. Hän on yksi lääkäri-idoleistani. Jos Tapsa luet näitä kommentteja, hyviä vointeja sulle ja tule kalastamaan tänne luontoparatiisiin Vancouverin saarelle. Ymmärsin että vastaanottosi ja tarkkailuni kohdallani jatkuu – toivon niin.

2. Heikki 20/10/2017 12:22

Onnea eläkepäiville Tapani. Sinulla on ollut ja on hieno, mutta varmaankin vaativa ura.

3. Nimetön 20/10/2017 12:21