19.10.

Kallioniemi levolle, Sun Saimaa tilalle

Sun Saimaan yrittäjä Otto Ravantti luotsaa lahjatavarakahviotaan rennolla ja paikallisella otteella.

Mikkelin keskustaan Porrassalmenkadulle on hiljattain avautunut uusi lahjatavarakahvio, Sun Saimaa.

Tuoretta kahvilaa luotsaa Sun Saimaa Oy:n yrittäjä Otto Ravantti, joka vastaa myös Ristiinassa sijaitsevan Ravintola Kallioniemen toiminnasta.
Kesäravintola Kallioniemi menee talvikaudeksi kiinni, joten uusi kahvila keskustassa on Ravantin mukaan jatkumoa Kallioniemen toiminnalle.
-Katsotaan miten homma lähtee pyörimään. Vielä en osaa luvata, että jatkuuko keskustan kahvilan toiminta myös kesällä, mutta mahdottomana sitä en pidä.

Ravantin mukaan uuden lahjatavarakahvion toiminnan keskeisenä tavoitteena on Ravintola Kallionimen, Saimaan ja paikallisten yrittäjien markkinointi.
-Saimaa on se kaiken a ja o. Kahvila on ikään kuin ikkuna Saimaalle ja tämän alueen yrityksille. Tarjonnastamme löytyy muun muassa Tertin tuotteita, Ristiinan kattiloita ja paikallisten käsityöläisten käsitöitä.

Leipomotuotteet tulevat Leipomo Saveniukselta ja makeat herkut kahvilaan valmistaa Leena Karjalainen.
-Leena Karjalaisen pullia on kehuttu kaupungin parhaiksi, ja nyt niitä saa meiltä, hän hymyilee.

Ravantti vinkkaa, että hyllyistä löytyy vielä tilaa monen paikallisen osaajan tuotteille.
-Kyllä tänne sopii. Minulle on tärkeää, että paikallinen osaaminen saadaan näkyviin mahdollisimman monipuolisesti. Tavoitteena on, että Sun Saimaasta tulisi mikkeliläisten olohuone, jossa voisi viettää aikaa rennolla meiningillä.
Joulusesongin alkaessa kahvioon tulee suklaapuoti.
-Fazerin suklaata saa jokaisesta kaupasta, mutta Sun Saimaan puotiin tulee myyntiin pienten suomalaisten valmistajien tuotteita.

Ravantti ei koe kilpailun kahviloiden ja lahjatavaraliikkeisen kanssa olevan ongelma.
-En kilpaile kenenkään kanssa. Kaikki kivijalkakaupat ovat tärkeitä Mikkelin katukuvassa. Minä teen tätä omalla otteellani.

Anni Suomela

Kommentit

  1. jenni 05/07/2019 22:07

    Ei sitten kahvila jatkunutkaan eikä luontaistuotekauppaliike. Asiakkaista on kilpailu kovaa Mikkelissäkin ja vuokrat myös kovia. Miten lienee tuo Kallioniemi? On niin kaukana kaikesta, paitsi veneilijäthän ne siellä pääasiassa kai käy. Voisihan sitä myydä torillakin kaikenlaista leipomusta. Irinalla kokemusta myynnistä. Torimummojen pöydissä on vielä tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.