07.09.

Mikkelillä hyvä matkailukesä

Tuula Pihkala on tyytyväinen kuluneen kesän matkailusaldoon.

Tavallista viileämmästä kesästä huolimatta Mikkelin seudulla oli mainio matkailukesä.

Koko kesän kattavia tarkkoja tilastoja Etelä-Savossa yöpyneistä matkailijoista ei vielä ole saatavilla, mutta Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n projektipäällikkö Tuula Pihkalan mukaan kesä oli huomattavasti edellistä vilkkaampi.
-Mikkelin matkailuneuvonnan ovi on käynyt tiuhaa tahtia tänä kesänä. Myös viesti matkailuyrittäjiltä on ollut positiivinen.

Positiivista virettä on nähtävissä etenkin kansainvälisen matkailun saralla.

Tänä vuonna ulkomaalaisten matkailijoiden osuus on kasvanut tammi-kesäkuussa yli kymmenen prosenttia ja koko maakunnassa peräti 16 prosenttia.

Pihkalan mukaan tilastot eivät näytä koko totuutta, sillä yritykset, joissa on vähemmän kuin 20 vuodepaikkaa, jäävät tilastoinnin ulkopuolelle.

Eniten ulkomaan matkailijoita Etelä-Savoon tulee Venäjältä ja Saksata, mutta myös muun muassa Virosta, Espanjasta, Kiinasta ja Hollannista.
-Suomen luonto, Etelä-Savon upeat järvimaisemat ja luomuruoka kiehtovat matkailijoita. Eivät ulkomaalaiset matkailijat tule tänne rantalomalle, vaan nimenomaan nauttimaan luontoelämyksistä ja – aktiviteeteista. Viileä sää tuntui miellyttävän etenkin eteläeurooppalaisia.

Tänä kesänä Mikkelin matkailupalveluiden neuvonnassa työskenteli yhden kesätyöläisen sijaan kolme. Näin varmistettiin se, että vilkkaana asuntomessukesänä matkailuneuvonta pystyi palvelemaan kävijöitä jopa seitsemänä päivänä viikossa.
-Matkailun moottorit hurahtivat käyntiin kunnolla heinä-elokuussa, jolloin messuvierailijoita alkoi virrata Mikkeliin. Seudulla oli kaiken kaikkiaan erittäin vilkas tapahtumakesä, jonka johdosta etenkin majoitusyrityksissä, ravintoloissa ja monissa käyntikohteissa riitti vilskettä.

Myös risteilyt Saimaalle sekä melonta- ja patikointiretket olivat tänä kesänä kysyttäjä.
-Järviluonnon kokeminen esimerkiksi risteilyllä kiinnosti. Erityisen hienoa oli se, että risteilyjä Astuvansalmen kalliomaalauksille oli tarjolla, sillä kalliomaalaukset ovat kansainvälisesti tunnetuimmat Mikkelin seudun matkailukohteista.
-Kaiken kaikkiaan kesä oli todella onnistunut, ja uskon vilkkaan matkailukesän vaikuttavan myös tulevaan positiivisesti, Pihkala summaa.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.