Jesse Haajalle Mikkeli-palkinto

Mikkeli-palkinto myönnettiin yksimielisesti elokuvaohjaaja Jesse Haajalle.

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti eilisessä kokouksessaan 29. syyskuuta myöntää yksimielisesti tämänvuotisen Mikkeli-palkinnon elokuvaohjaaja Jesse Haajalle. Palkintosumma on 2000 euroa.

Palkinto luovutetaan Mikkeli-seuran järjestämässä Mikkelinpäivän tapahtumassa tulevana sunnuntaina 1. lokakuuta Elomaan talolla. Palkinnon luovuttaa lautakunnan puheenjohtaja Jatta Juhola. Tilaisuus alkaa kello 13.

Haaja on noussut niin suomalaisten kuin kansainväliseenkin tietoisuuteen esikoisohjauksensa Rendelin myötä.
Suomen ensimmäinen supersankarielokuva on vaatinut pitkäjänteistä työtä, intohimoa ja uskoa omaan tekemiseensä.
Mikkelissä asuva Haaja on piirtänyt pikkupojasta lähtien, muiden piirrosten lomassa yläasteella alkunsa sai myös Rendelin ensihahmotelmat. Myöhemmin visuaalinen lahjakkuus johti mainostoimistoyrittäjäksi saakka.

Lautakunta luonnehti Haajan tuoneen elokuvaprojektinsa myötä Mikkeliä esille todella näkyvästi. Lisäksi lautakunta katsoi Haajan tehneen uraa uurtavaa työtä ja luoneen Rendelistä ilmiön.
Mikkeli-palkintoa ei ole aiemmin luovutettu elokuvataiteen edustajalle.

Mikkeli–palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Aiemmin palkinnon saajan valitsi kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta, tänä vuonna ensimmäistä kertaa hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta.