31.08.

Wisa jäi, Kamis tuli

Karateguru Teemu Lohtander esitteli Mikkelin uutta Kamppailuareena ylpeydellä.

Parikymmentä vuotta mikkeliläisten kamppailu-urheilijoiden harjoituspaikkana toiminut Wisa-areena on nyt menneen talven lumia, ja Otavankadulle ammattioppilaitoksen entiseen metallityöhalliin rakennettu Kamppailuareena vihdoin valmis.

Kamppailuinstituutin toiminnanjohtajastaTeemu Lohtanderista näkee heti ensi kättelyssä, että muutto Pursialasta keskustaan on pelkästään positiivinen asia.
-Onhan tämä kaikin puolin upea juttu. Tilat ovat paremmat ja toimivammat. Uusi rakennus on rakennusteknisestikin paljon modernimpi.

Vanhaan metatallityöhalliin rakennetun areenan tilat ovat nimetty kekseliäästi historiaa kunnioittaen. Tiloista löytyy muun muassa Takomo, Sitomo ja murskaamo.
-Haluamme tuoda rakennuksen historiaa esille tällä tavalla. Kaikkea vanhaa ei pidä unohtaa.

Otavankadulla tilaa on saman verran kuin Wisa-areenalla. Harjoitustilaa on 1 800 neliön verran, jonka lisäksi käytössä on toimisto, luokkatiloja ja sosiaalitiloja.

Uusien tilojen lisäksi kamppailuinstituuttia kohti puhaltavat myös muut muutoksen tuulet. Etelä-Savon Kamppailuopisto ja Mikkelin Voimailijat siirtyvät myös Kamppailuareenan tiloihin.
-On pelkästään järkevää, että yhdistämme voimamme muiden urheiluseurojen kanssa, koska tilat sallivat sen.
-Näin suuret muutokset ja kehitys mahdollistaa sen, että Mikkelin Kamppailuinstituutti tulee entistä tunnetummaksi ja tavoitteissa olisi, että joskus voisimme toimia muille Suomen kamppailuseuroille suunnannäyttäjänä.

Tiloihin ja
uusiin yhteistyökumppaneihin tyytyväinen Lohtander toteaa, että rankan muuton ja asennustöiden pyörteissä kulunut kesä ei mennyt hukkaan, vaikka töitä tehtiinkin lähes taukoamatta. Takana on 15 kuorma-autollista, 25 pakettiautollista ja 30 henkilöautollista muuttotavaraa.
-Lopussa kiitos seisoo. Meidän omat harrastajamme tekivät todella kovasti talkootöitä, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti treenaamaan uusiin tiloihin. On hieno tunne katsella valmista areenaa, Lohtander hymyilee tyytyväisenä.

Kamppailuareena Mikkelin ovet avataan huomenna perjantaina 1.syyskuuta kello 15. Avajaisissa on tarjolla kello 17 saakka kahvia ja mahdollisuus tutustua Kamppailuareenan uusiin tiloihin.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.