Valtuusto aloitti kankeasti

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (toinen vas.)valitsi puolensa valtuustosalissa. Maanantain kokouksessa hän istui muiden valtuutettujen joukossa eikä korokkeella, missä hänen edeltäjänsä ovat istuneet. (kuva: Antero Heikkinen)

Mikkelin kaupunginvaltuuston syyskausi alkoi kesän jäljiltä hiukan kankeasti. Yhteispeliä matkataan hiomaan Valamon luostariin syyskuun alussa.

Syyskauden ensimmäinen esityslista viime maanantaina ei ollut pitkä eikä painava. Jos asiaa olisi ollut, olisi ilta voinut vierähtää pitkäksi. Nyt selvittiin vajaassa puolessa toista tunnissa.
Kokoomus ja keskusta eivät olleet saaneet ennalta keskenään sovittua, kuka edustaa kaupunkia poliisiasiain neuvottelukunnassa. Kokoomus tarjosi mikkeliläisyrittäjä Veysi Zengiliä ja keskusta valtuutettu Jaakko Väänästä.

Valtuusto alkoi valmistautua henkilövaaliin epätietoisuuden vallassa. Kesti hyvän tovin selvittää, että tarvetta oli suljetulle lippuäänestykselle.

Kun ääntenlaskijat olivat koolla ja äänestysliput jaettu, Väänänen sitten jo ilmoittikin, ettei ole käytettävissä. Poliisiasian neuvottelukuntaan valittiin Zengil.

Kokoomus teki valtuustoaloitteen tonnikalan kieltämisestä Mikkelin kaupungin hankinnoissa. Sijaan hankittaisiin paikallista järvikalaa.

Perussuomalaiset teki aloitteen, jolla halutaan tutkia torin pintaparkkeerausta. Niitä kaivataan ensi kesäksi.

Virkakuntaa ja osaa valtuutettuja hämmensi käytäväpuheissa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholaisen (sd.) paikan valinta. Aholainen istui valtuutettujen joukossa eikä korokkeella johtavien virkamiesten ja valtuuston puheenjohtajan rinnalla.

Edelliset kaupunginhallituksen puheenjohtajat Seija Kuikka (kesk.) ja Arto Seppälä ovat istuneet korokkeella, josta käsin he ovat kaupunginjohtajan rinnalla puolustaneet kaupunginhallituksen valtuustolle tekemiä esityksiä.

Valtuustolla on edessään erittäin vaativa syksy budjettileikkauksineen ja strategiatyön parissa. Ensi viikolla valtuutetut lähtevätkin hiomaan yhteisiä kuivioita pariksi päiväksi Valamon luostariin Heinävedelle.
– Teemme siellä uutterasti työtä ja toivottavasti opimme myös tuntemaan toisiamme, totesi valtuustonpuheenjohtaja Seija Kuikka saatesanoina