Opinnot sujuvat remontin keskelläkin

Rehtori Eija Tynkkynen toivottaa kaikki tervetulleiksi kouluun.

Peruskoulut alkavat Mikkelissä tulevana tiistaina. Rantakylän yhtenäiskoulussa opiskelut aloitetaan remontin keskellä edellisvuoden tapaan.

Koulun uudisrakennuksen oli alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä valmistua tänä syksynä, mutta remontti sai yllättävän mutkan öljyn pilaaman maa-aineksen vuoksi, jota löytyi T-rakennuksen alta. Nyt puretussa T-rakennuksessa sijaitsi muun muassa teknisen työn luokka.
-Kaupungin täytyi pohtia, että puretaanko vai korjataanko rakennusta. Ainoa järkevä ratkaisu oli purkaa koko rakennus, joka kyllä viivästytti uuden osan rakentamista, kertoo koulun rehtori Eija Tynkkynen.

Hän sanoo, että nykyinen tavoite uudisrakennuksen valmistumiseen on ensi vuoden maaliskuu.
-Kun uusi rakennus on valmis, aloitamme B-osan peruskorjauksen, jossa ruokatilat sijaitsevat. Tämän remontin on määrä valmistua ensi vuoden joulukuussa.

Tynkkysen mukaan oppilaat ovat suhtautuneet parakeissa opiskeluun reippain mielin.
-Annan kymmenen pistettä oppilaillemme, opettajillemme ja henkilökunnallemme kärsivällisyydestä ja joustavuudesta. Taso ei ole kärsinyt, sillä kukaan ei ole jäänyt märehtimään parakkeja tai remontin viivästymistä.

Vaikka koulun remontti on sujunut pääosin positiivissa merkeissä, rehtori kertoo olevansa harmissaan parakeissa opiskelevien oppilaiden puuttuvasta välitunnin viettoon tarkoitetusta alueesta.
-Ei ole kunnollista sadesuojaa, jos huono keli sattuu. Lisäksi alueelta puuttuu tällä hetkellä mahdollisuus viettää liikunnallista välituntia, koska entisen piha-alue on remontin alla.

Hän sanoo toivovansa Mikkelin Kaupungilta panostusta koulujen piha- ja välituntialueisiin.
-Mielestäni koulut ovat tärkeimpiä panostuskohteita, koska täällä luodaan tulevaisuutta. Toivoisin, että koulujen remontit ja rakennushankkeet nähtäisiin vetovoimatekijänä kaupungille, eikä välttämättömänä lisäkuluna, kuten tällä hetkellä ikävä kyllä vähän nähdään.

Rantakylän koulun läheisyydessä sijaitsee muun muassa Viihdeuimala Rantakeidas, pururata ja yleisurheilukenttä.
-Onneksi meiltä löytyy läheltä todella hyvät ulkoilumahdollisuudet, joita hyödynnämme mahdollisimman paljon.

Tänä lukuvuonna Rantakylän koulussa opiskelee 662 oppilasta, joista 61 lasta aloittaa ensimmäisen luokkansa.
– Esikoululaiset ja eka- ja tokaluokkalaiset käyvät koulua omassa siivessään kaikessa rauhassa ja heillä on oma piha-alueensa, joten remontti ei vaikuta heidän koulunkäyntiinsä.

Eija Tynkkynen muistuttaa oppilaita, että koulun voi aloittaa huoletta ja hyvillä mielin, vaikka uutta ja jännittävää onkin paljon.
– Opiskelu kyllä sujuu remontin keskelläkin. Sujuvuudesta pidämme kaikki huolta yhdessä. Muistetaan, että tämä on väliaikaista ja koulua kehittämällä menemme kohti entistä parempaa opetusta ja oppilaiden viihtyvyyttä. Lämpimästi tervetuloa kouluun, hän hymyilee.

Anni Suomela