Jousettaret kasvaa ja kehittyy

Emmi Ehrnrooth (vas.), Helka Hänninen Ja Helena Vilen pitivät pikaisen jumppatuokion Mikkelipuistossa maanantaina. Innokkaaksi jumppariksi ilmoittautuu myös Emmi Ehrnroothin poika, Benjamin.

Mikkelin Naisvoimisteluseura Jousessa on jumpattu jo ruhtinaalliset 75 vuotta.

Juhlavuottaan viettävä voimisteluseura, lempinimeltään Jousettaret, on kasvanut ja kehittynyt vuosien saatossa pienestä erikoisseurasta suurseuraksi, johon kuuluu tällä hetkellä liki 400 jäsentä.

Helka Hänninen ja Helena Vilen ovat kuuluneet seuraan 60 vuotta.
-Minun äitini oli myös tässä samaisessa seurassa ja komensi minuakin liittymään mukaan. Olen ollut seurassa mukana ihan pienestä tytöstä saakka. Hauskaa on riittänyt ja paljon tapahtunut, Hänninen muistelee.

Voimisteluseura Jousi järjestää vuosittain matkoja jäsenilleen. Jäsenmatkat ovat kuuluneet seuran ohjelmakalenteriin alkumetreiltä saakka.
-Kun seura oli vasta tuore, olivat matkatkin vähän erilaisia kuin nykypäivänä. Junalla mentiin ja nukuttiin missä nukuttiin, Vilen nauraa.

Seuran puheenjohtaja Emmi Ehrnrooth on tyytyväinen seuran kasvuun ja kehitykseen. Hän on ollut seuran jäsenenä vuodesta 2006 ja puheenjohtajana vuodesta 2008.
-Kehitys on ollut huimaa. Monet seuramme jäsenet ovat olleet mukana vuosikymmeniä ja päässeet näkemään kuinka seura kasvaa. Nykyään meiltä löytyy jumppia laidasta laitaan, ja harrastajia pienistä lapsista eläkeläisiin.

Seuran ohjelmistosta löytyy muun muassa vesijumppaa, zumbaa, kehonhuoltoa ja kuntojumppaa.
-Olimme muuten ensimmäinen seura Mikkelissä, joka aloitti vesijumpat, vuosi oli 1983, Hänninen kertoo.

Seuran alkutaipaleella jumppatunteja järjestettiin vain yksi viikossa. Nykyään tunteja järjestetään päivittäin.
-Joinakin päivinä voi olla kaksikin eri jumppatuntia. Vaihtoehtoja on niin rutkasti, että jokaiselle kyllä riittää tilaa, Ehrnrooth kertoo.

Hän sanoo, että Mikkelin kaupungin apu on ollut seuran toiminnassa tärkeänä tukena.
-Olemme saneet liikuntasaleja ja –tiloja ilmaiseksi käyttöömme, joka mahdollistaa matalan kynnyksen liikunnan ja edulliset hinnat. Olemme todella kiitollisia kaupungille tuesta. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Mikkelin Kissojen kanssa.

Matalan kynnyksen liikunta on yksi keskeisimmistä Naisvoimisteluseura Jousen arvoista.
-Liikunnan täytyy olla hauskaa ja mieleistä. Tärkeintä on, että kaikilla on hyvä mieli tuntien jälkeen.

Anni Suomela