17.08.

Ateljeiden ovet avautuvat

Taiteilija Kirsimaria Törönen-Ripatti avaa myös työhuoneensa ovet tulevana viikonloppuna.

Tulevana viikonloppuna 19.–20.elokuuta kuusi eteläsavolaista taiteilijaa avaavat työhuoneidensa ovet vierailijoille.

Toista kertaa Etelä-Savossa järjestettävä valtakunnallinen Konstrundan –taidekierros luo tilaisuuden, jossa taiteilijat ja taidekäsityöläiset voivat tavata asiakkaita työympäristössään.

Mikkeliläinen taiteilija Kirsimaria Törönen-Ripatti kannustaa mikkeliläisiä vierailemaan ateljeissa, joihin ei muuten välttämättä ole mahdollisuutta päästä.
-Nyt on mahdollisuus päästä näkemään upeita teoksia ja tavata taiteilijoita arkisissa työtiloissaan. Monella on useasti väärä kuva taitelijoista. Minä en tunne yhtään taiteilijaa, joka kuljeskelisi baskeri päässään punaviiniä siemaillen.

Törönen-Ripatti kertoo vierailleensa jokaisen taidekierroksella mukana olevan taiteilijan luona.
-Kävin katsomassa ateljeet jo ennen tapahtumaa. Tutustuin taiteilijoihin ja teoksiin. Tänä vuonna mukana on todella monipuolinen taidekattaus.

Kaksipäiväinen taidekierros on otollinen pyöräretkelle. Kierroksen voi esimerkiksi aloittaa Heini Kylliäisen ja Hanna Vahvaselän luota Pankalamminkadulta.

Polttimonkadulla keskustan kupeessa sijaitsee Paula Ruuttusen keramiikkapaja. Polttimonkadulta pyöräilee nopeasti Tenholankadulle, jossa Kirsimaria Törönen-Ripatti pitää nykytaidenäyttelyään.

Kuvataiteilija Marja de Jongin ateljee löytyy Hiirolan asemalta. Hän pitää myös huomenna perjantaina kello 15–17 koko perheen työpajaa, jossa pääsee maalaamaan leijoja.

Lucien den Arendin veistospuutarha sijaitsee Kangasniemellä.
-Tapahtuma on hyvin suunniteltu ja taiteilijoita on juuri sopivasti. Kuusi ateljeeta ehtii helposti kiertämään kahdessa päivässä, Törönen-Ripatti Summaa.

Ateljeet ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17.

Anni Suomela

Avoimet ateljeet:
Heini Kylliäisen ateljee: Pankalamminkatu 5, Mikkeli
Hanna Vahvaselän ateljee: Pankalamminkatu 5, Mikkeli
Paula Ruuttusen ateljee: Polttimonkatu 4, Mikkeli
Kirsimariä Törönen-Ripatin ateljee: Studio Wäkewä Tenholankatu 4 C, Mikkeli
Marja de Jongin ateljee: Hiirolantie 21, Hiirola
Lucien den Arendin veistospuutarha: Seppäläntie 860, Kangasniemi

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.