20.07.

Veera Suutari ammattijäille

Veera Suutari suuntaa syyskuussa Disney On Ice -kiertueen mukana esiintymään Euroopan suuriin kaupunkeihin. – Olen viettänyt Mikkelissä mahtavan kesän.

Veera Suutarin, 22, unelma toteutuu syyskuussa, kun hänestä tulee Disney On Ice -kiertueen ammattiluistelija.

Mikkelissä syntynyt ja kasvanut Suutari hyppäsi luistimille viisivuotiaana kokeiltuaan jo ennen sitä eri lajeja.
– Vanhemmat antoivat ihanasti kokeilla kaikenlaista. Luistelu tuntui heti omalta, vaikkei lahjakkuus heti paistanut läpi.

Mikkelin Luistelijoissa alkanut ura vei kansalliseen nuorten lahjakkuuksien valmennusryhmään. 13-vuotiaana oli tarve siirtyä Mikkelistä Lahteen lisäoppiin, jota tarjosi valmentaja Berit Kajomaa. Ura kuitenkin katkesi lukion viimeisellä luokalla loukkaantumisiin.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen suuntana oli liikunta-alan opinnot ensin Pajulahden urheiluopistossa ja sitten Lapin ammattikorkeakoulussa Rovanemellä. Luistelu jäi, mutta sitten häntä kysyttiin valmentajaksi Rovaniemen Taitoluistelijoihin
– Ensin jännitti ottaa päävalmentajan paikka vastaan, mutta sain sen hyvin nivottua opintoihin.

Valmentaminen toi luistelun takaisin Suutarin arkeen. Samalla hän alkoi pohtia, voisiko luistelu tarjota vielä uusia kokemuksia. Valmistumisen häämöttäessä viime syksynä hän haki paikkaa Disney On Ice -ammattilaiskiertueelta.
– Tein yhdessä Jesse Haajan toimiston kanssa videon, joka toimi hakemuksena. Kiitokset Jesselle ja muulle toimiston väelle loistavasta yhteistyöstä ja tuesta.

Monien vaiheiden jälkeen paikka ratkesi lopulta viikko sitten. Lähtö Skotlantiin harjoituksiin koittaa syyskuun alussa.
– Kiertue kiertää tietääkseni aluksi Euroopan suurissa kaupungeissa. Teemoja ovat Disneyn satuhahmot.

Suutari sanoo, että mieli on korkealla. Hän voi tehdä rakastamaansa työstä, kiertää maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin.

Jatkossakin luistelu ja valmentaminen kuuluvat nuoren urheilijan suunnitelmiin. Tuoretta liikunnanohjaaja kiinnostaa etenkin urheilun psyykkinen puoli.
– Pohja on aika hyvä, kun oman kilpauran, koulutuksen ja valmennsukokemuksen lisäksi tulee nyt vielä ammattilaiskokemusta

Suutari viettää pitkästä aikaa kesää Mikkelissä. Hän on kesähommissa tutussa urheilukaupassa Stadiumissa.
– On ollut aivan mahtavaa olla täällä taas. Mikkelin kesä on niin vilkas.


Tapio Honkamaa

Kommentit

  1. Nimetön 20/07/2017 14:43

    Oikoluku ei tekisi pahaa… Mahtava uutinen kuitenkin! Kaikki tsempit Veeralle maailmalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.