27.07.

Bussimuusikon kesä kuluu kepeästi

Mikkelin paikallisbusseissa on tänä kesänä voinut kuulla iloista livemusiikkia. Bussiväkeä viihdyttämässä on ollut laulaja Inkeri Autio, 22, kolmen työkaverinsa kanssa.
Opintojen perässä vuosi sitten Jyväskylästä Mikkeliin muuttanut Autio on kesätöissä Mikkelin kulttuuripalveluilla. Hän kertoo bussimusisoinnin olevan mahdollista työn puolesta.
-Töissä heitettiin idea ilmoille, että voisimme mennä soittelemaan ja laulamaan Mikkelin busseihin. Joukostamme löytyi neljä musiikkitaustaista ihmistä, jotka olivat kiinnostuneita mahdollisuudesta.
Autio kertoo, että mikkeliläiset ovat ottaneet iloisen piristyksen bussimatkoihinsa hyvin vastaan.
-Kiitosta ja hyvää palautetta on tullut todella paljon. Monet ovat lähteneet lauluun mukaan. On ihanaa ilahduttaa ihmisiä, hän hymyilee.
Positiivisella asenteella elämään suhtautuva Autio tekee myös omaa musiikkiaan. Kappaleitaan hän julkaisee säännöllisesti youtubessa ja hiljattain perustamallaan facebook-sivulla.
– Olen tehnyt musiikkia jo kymmenisen vuotta, mutta vasta kolme vuotta sitten uskaltauduin esittämään omia kappaleitani julkisesti .
Autio kertoo, että hänellä ei ole musiikkipuolella tavoitteissa maailmanlaajuinen menestys.
-En ota musiikista mitään paineita, ja teen sitä lähinnä ilahduttaakseni muita ihmisiä ja tietysti itseäni. Jos joku pyytää minua esiintymään esimerkiksi hääjuhlissa, lähden todella mielelläni.
Hän kuvailee teoksiaan elämänhaluiseksi voimamusiikiksi.
-Monet ovat sanoneet, että minusta tulee mieleen Anna Puu. En tiedä, ehkä meissä voi jotain samaa olla. Ainakin Anna Puu tekee hyvää musiikkia, hän naurahtaa.
Autio myös sanoittaa kappaleensa itse. Inspiraatiota sanoituksiinsa hän hakee arjen pienistä asioista.
-Pyrin siihen, että vaikka kappaleen sanoma olisi surumielinen, löytyy siitä aina jotain positiivista.
Autio kertoo, että jatkaisi mielellään yleisillä paikoilla musisointia jatkossakin, vaikka kesätyö Mikkelin kulttuuripalveluilla alkaa olla lopuillaan.
-Jos pyyntöjä tulee ja mahdollisuuksia tarjoutuu, en kieltäydy.
Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.