Mikkelin torilla vihermarkkinat ja grillipartsit

Ville Nieminen ja Risto Dufva ovat valmistaneet yhdessä Maalaispuodin kanssa 400:lle toriasiakkaalle grillimakkarat. (Kuva: Eero Tuominen)

Mikkelin torin kesäkuu aloitetaan tapahtumarikkaasti. Lauantaina vietetään kuukausimarkkinoita viherteemalla ja seuraavan viikon keskiviikkona on luvassa grillipartsit.

Kukat ja puutarhatuotteet ovat vihermarkkinoiden ytimessä ja markkinoilta saa monipuoliset kesäkukat puutarhaan ja parvekkeelle. Grillipartseissa on tarjolla grilliherkkuja ja esitellään grilli- ja puutarhakalusteiden uutuuksia.

Kangastalon, Kotikorven, Päivölän ja Sairilan Puutarhat tarjoavat monipuoliset valikoimat kukkasia ja hyötykasveja. Vihermarkkinoilta on helppo noutaa myös kukat kevään valmistujaisjuhliin.

Panu Teräsrannan alkukauden salaatit ja retiisiniput odottavat somasti niputettuna hyvään kotiin pääsyä. Perinteisten rinkeleiden, liha- ja kalatuotteiden, grilliherkkujen ja kahvilapalveluiden lisäksi kauden marjat sekä hedelmät ovat ilmestyneet toripöydille.

Raparperit ovat vihdoin kasvaneet myyntikuntoon ja tietenkin kuukausimarkkinoilta löytyvät korit, vaateet ja tuliaiset moneen makuun.

Torikansan grillipartsit

Jääkiekkovalmentaja Ville Nieminen ja torikummi Risto Dufva ovat valmistaneet yhdessä Maalaispuodin kauppiaspariskunta Riitta ja Seppo Halosen kanssa 400:lle toriasiakkaalle grillimakkarat Maalaispuodin verstaassa. Keskiviikon grillipartseissa heimopäälliköt grillaavat makkarat Hallitustorilla.

Keittiömestari Hannu Kalliokoski valmistaa herkullisen raparpericutneyn grillatun makkaran kyytipojaksi ja Cafe Wanhan Maitolaiturin Taru Mynttinen leipoo makoisan raparperipiiraan, joka tarjotaan mehun kera. Lisäksi Sirkka Makkonen Savonlinnasta maistattaa ja myy leipomonsa herkkuja.

Tavaratalo Carlson esittelee grillejä ja puutarhakalusteita. Kutsuvieraista koottu toriparlamentti koeistuu puutarhakalusteet ja toki myös kaikki halukkaat saavat testata esille tuodut kalusteet.

Jukurien pelaajat jalkautuvat torikojuihin kello 11-12 väliseksi ajaksi. Pelaajat jakavat nimikirjoituksia, juttelevat mukavia ja kenties paljastavat kauppiastaitonsakin. Mikäli pelastuslaitoksen kiireet sallivat, palomestari Eero Aho kertoo kuinka toimit jos grilli syttyy palamaan kesken grillauksen. Mikkelin pelastuslaitos esittelee kalustoaan.

Torin tapahtumiin on vapaa pääsy. Grillimakkara, raparperipiirakka ja mehu irtoavat kahdella eurolla. Mahdollinen tuotto käytetään torilla 2.8. pidettävän Sikajuhlan järjestämiseen. Grillipartsit juontaa Ville Asikainen. Raaka-aineet tapahtumaan lahjoittavat Cafe Maitolaituri, Maalaispuoti, Minnan Torikahvila, Torin Herkkupiste ja Torikauppa J. Ahonen. Tapahtuman tuottavat EPF Oy, Jukurit, Tavaratalo Carlson ja Mikkelin Torikauppiaat ry.

Vihermarkkinat Mikkelin torilla lauantaina 3.6. kello 7.00 – 15.00 ja Grillipartsit keskiviikkona 7.6. kello 11.00 -13.00.