01.06.

Kotistudiosta vauhdilla keikkalavoille

Kitaristi Teo Matala ja laulaja Roope Nykänen uskovat ahkeran harjoittelun ja yrittämisen johtavan vielä joskus kansainvälisille markkinoille.

Palavaa nuorta energiaa edustavan mikkeliläisen Midnight Signs – yhtyeen laulaja Roope Nykänen, 20, ja kitaristi Teo Matala, 19, kertovat alkukesän keikkakalenterin näyttävän kiireiseltä.
-Etenkin kesäkuu on meillä vauhdikas, joka on tietysti mahtavaa, Nykänen hymyilee.

Midnight Signsin alku juontaa juurensa vuoteen 2015, jolloin kaksikko soitti ensimmäistä kertaa yhdessä.
-Olin kuullut, että Roopella oli hyvä lauluääni ja pyysin häntä esiintymään kanssani isäni juhliin. Roope suostui heti, Matala muistelee.

Heti ensimmäinen esiintyminen yhdessä tuotti hedelmää. Yhteinen intohimo musiikkiin ja toimivat henkilökemiat paiskasivat oitis kättään.
-Aloimme tekemään musiikkia yhdessä ja oikeastaan heti alkumetreillä keikkaa alkoi tulla. Emme ole koskaan olleet niin sanottu autotallibändi, Matala summaa.

Keikoillaan kaksikko esittää pääosin cover – kappaleita.
-Coverit saavat yleisön lähtemään paremmin mukaan, koska biisit ovat monelle jo ennestään tuttuja. Teemme kuitenkin kaiken omalla soundillamme, Nykänen kertoo.
-Myös täysin omaa musiikkia löytyy työpöydältä, sekä yksi julkaistu biisi. Hiomme omia kappaleita aina viimeiseen asti, sillä niiden täytyy olla täydellisiä, jatkaa Matala.

Rentoon ja energiseen meininkiin keikoillaan pyrkivät muusikot kertovat, että heille tärkeinä on saada hyvä kontakti yleisöön.
-Haluamme, että kaikki nauttivat ja saavat hyvän fiiliksen keikoillamme. Yleisö on se, joka meitä kannattelee. Ei riitä, että itse tykkää, sillä muidenkin täytyy tykätä.

Nuorten miesten tavoitteissa yhdistyy herkkyys ja samalla voimakas määrätietoisuus.
-Halumme tehdä sitä mistä tykkäämme koko loppu elämämme. Tavoite on, että musiikki toisi tulevaisuudessa leivän pöytään, Matala toteaa.
-Kainsainvälinen menestys on hyvä tavoite, Nykänen jatkaa.

Midnight Signs esiintyy huomenna perjantaina 2.kesäkuuta ravintola Päämajan terassilla kello 19 ja jatkaa keikkaputkeaan heti lauantaina 3.kesäkuuta ravintola Amarillossa kello 21.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.