Kolumni: Tavallisia asioita

Puulan saaressa tapahtuu tavallisia asioita. Mökki on nyt valmiina kesään 2017.

Rouva pysäytti maanantaina kadulla ja halusi antaa palautetta Mikkelin Kaupunkilehdelle. Ystävällisestä ilmeestä ennakoin, että viesti tulisi olemaan myötämielinen.

Kävin mielessäni läpi viime aikojen journalistia urotöitä. Olemme vaalikevään mittaan pitäneet kaupungin päättäjiä lujilla, ystävällisesti mutta päättäväisesti. Olisiko lukijamme pannut sen merkille niin, että halusi nyt lähettää mukanani kiitokset toimitukseen?

Olemme myös seuranneet tiiviisti Mikkelin seudun yritysten kehitystä. Vai voisiko olla, että rouva oli hyvillään monista isoista jutuista, joita olemme tehneet mikkeliläisestä urheilusta, kulttuurista tai viihteestä?

Rouvallapa olikin ihan muut jutut mielessä. ”Kiitos, kun teitte hiihtoloman aikana juttua ihan tavallisista asioista kuten lomailusta kummin luona. Eivät kaikki matkusta Thaimaahan.”

Kiitokset vielä tälle ystävälliselle rouvalle. Lyhyt kohtaamisemme oli mukava ja opettavainen. Viikkoni alkoi oikein hyvin.
Tulkitsin, että kiitos tuli siitä, että juttumme oli saattanut vähentää lomapaineita joissakin perheissä. Lomalla voi puuhata myös ihan tavallisia asioita.

Oli hyvä havaita, miten tarkkaan lehteä luetaan ja miten pitkään jotkin jutut muistetaan. Sillä on siis selvästi aikamoinen merkitys sillä, mitä kynäilemme. Mahdollisuus on saada aikaan paljon hyvää tai huonoa.

Tavallisista asioista puhuen parasta palata Puulan Pakosaareen. Mökkimme kesäkeittiö oli vielä tiistaina talviteloilla, vaikka eletiin kesäkuun kuudetta päivää.
Sanomatta on selvää, että kesäkeittiön ankea tila aiheutti melkoista painetta perheessämme. Kylmä kevät ei kelvannut selitykseksi.
Paine purkautui etenkin vaimoni toimeliaisuutena. Hän uurasti runsaasti pari tuntia muurahaisen pitkäpinnaisuudella ja villiminkin vikkelyydellä.

Pakosaari oli vihdoin kunnossa kesää 2017 varten. Saunan kuistilla katsoimme ikivanhaa honkaa, joka kasvaa muhkella kallioniemellä mökkimme edessä. Puula oli pelityyni ja ilta vihdoinkin lämmin.

Nyt vaimon murheista suurin oli se, että miksei käki kuku.
–Kyllä se äsken kukkui, kun olit käymässä sisällä, saatoin helpottaa hänen oloaan.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.