Kokenut pakki Hannu Pikkarainen vahvistaa Jukurien puolustusta

Jukuriheimon päävalmentaja ja torikummi Risto Dufva (oik.) opasti Hannu Pikkaraisen aitoon torimeininkiin. Kahvi ja infopaikka heitettiin nopalla. Savisclubin johdolla iso joukko faneja otti pakkitulokkaan mielihyvin Jukuriheimon jäseneksi.

Hannu Pikkarainen (oik.) tutustui päävalmentaja Risto Dufvan opastuksella Kalevankankaan kiekkolegendoihin Kalevi ”Kapi” Hiltuseen sekä kuntavaikuttaja ja Mikkelin Hiihtäjien puheenjohtaja Arto Seppälään.

Kansainvälisesti kokenut pakki Hannu Pikkarainen, 33, vahvistaa Jukurien puolustusta 70 päivän kuluttua käynnistyvällä jääkiekon SM-liigan kaudella 2017-18. Pikkaraisen 1+1-malliseen sopimukseen sisältyy seuran optio toisen sopimusvuoden käytöstä.

Pikkarainen siirtyy Jukureihin Saksasta, jossa hän pelasi viime kaudella DEL-liigaa Iserlohn Roostersin riveissä.

Hannu Pikkarainen on varttunut HIFK:n juniorikoulussa ja tehnyt ensimmäisen liigasopimuksena 2002 IFK:n silloisen toimitusjohtaja Pentti Matikaisen kanssa.

Helsingin IFK:n lisäksi Pikkarainen on pelannut Turun Palloseurassa. Vasemmalta ampuvalla Pikkaraisella on aiempaa liiga-kokemusta 310 runkosarjaottelusta.
Urallaan hän on pelannut myös Ruotsin SHL:ssä ja Venäjän KHL-liigassa.

Hannu Pikkarainen käynnisti yhteisneuvottelut soittamalla tutulle pelikaverilleen, Jukurivalmentaja Ville Niemiselle.

Nieminen ilahtui ja kehoitti ottamaan yhteyttä Jukuriheimon päävalmentaja Risto Dufvaan
– Hakusessa oli kiekollista osaamista ja johtajuutta. Pikkaraisen myötä nämä kriteerit täyttyvät hyvin. Viime kauden ryhmästämme poistui kokemusta Miikkaa Koiviston ja Marko Kauppisen myötä. Halusimme ja saimme vankan osaajan nuoreen ja nälkäiseen joukkueeseemme, Dufva arvioi torstaina.

Pikkarainen muuttaa Mikkeliin innolla.
– Hienoa päästä Mikkeliin. Jukurien toimintaa olen seurannutr etänä ja huomannut, ettei täällä mennä liigan arkea ihan peruskaavalla. Kävimme sopimuksesta nopeat juttelut, jonka jälkeen ymmärsin, etten voisi jättää tätä tilaisuutta käyttämättä. Ensimmäistä kertaa urallani olen myös heimon jäsen, iloitsee 186 senttinen ja 89 kiloinen Pikkarainen.

Antero Heikkinen