08.06.

Karaokesta keikkalavoille

Johanna Mikander keikkailee yhdessä tuottajansa Markus Kivivuoren kanssa. Kuva toukokuisesta Unplugged- puistokonsertista Forssasta.  Kuva: Juha Puhtila.

Mikkeliläissyntyisen muusikon Johanna Mikanderin,39, tavoitteet ovat peilikirkkaita. Mikander haluaa tehdä hyvää musiikkia ja esittää sitä taitavasti muiden muusikoiden kanssa.

Suomenkielistä iskelmällistä pop-folkia soittavan Mikanderin musiikillinen taival ja intohimoinen ote laulamiseen juontaa juurensa jo hänen lapsuuteensa, mutta omia kappaleitaan hän on tehnyt kolme vuotta.
–Olen aina ollut ahkera kuuntelemaan musiikkia, ja laulanut karaokessa ja suihkussa.
–Vuonna 2013 ajauduin sattumalta PopRockJazz -oppilaitokseen Turkuun ja laulunopettaja kannusti tekemään omaa musiikkia.

Oppilaitoksessa Mikander tapasi tuottaja Markus Kivivuoren, jonka kanssa hän on sittemmin tehnyt kappaleita ja keikkaillut.

Kappaleensa muusikko sanoittaa pääasiassa itse.
–Sanotukseni ovat melko arkisia. Tyylini kirjoittajana on jopa vanhanaikainen ja runomainen. On ihan paras fiilis, kun onnistuu sanomaan asiansa kauniin melodian ja rytmiikan avulla.

Mikander kuvailee itseään luonnolliseksi artistiksi, joka tähtää ulkonäöllisen imagon sijaan siihen, että musiikki kuulostaa hyvältä.
–Minulla ole mitään rakennettua brändiä tai lookia. Olen melko samanlainen aina. Pidän myös vahvuutenani sitä, että teen kappaleeni itse.

Musiikillisiksi esikuvikseen Mikander listaa muun muassa Maija Vilkkumaan, Amy Winehousen, Adelen, Jonna Tervomaan ja Johnny Cashin.
–En tietoisesti hae vaikutteita, mutta kyllä minun mieleni on jotenkin aivopesty iskelmällä, tangolla ja slaavilaisilla melodioilla, joita olen koko ikäni kuullut radiosta.

Mikanderin uusin julkaistu kappale on nimeltään Helvetin kesäkuu, joka kertoo kesken jääneestä rakkaustarinasta puettuna vuodenaikaan.
–Kesä on vuodenaikana samalla niin odotettu, mutta kuitenkin niin ärsyttävä. Jotkut meistä kärsivät nukahtamisvaikeuksista valoisaan aikaan.
Johanna Mikander esiintyy Hirvensalmella Sataman Herkussa 17.kesäkuuta kello 20.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.