Dufva kaipaa omavaraisuutta

Päävalmentaja Risto Dufva (oik.) avasi uuden yhteistyön suunnan. Jukurit HC:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka kertoi suotuisista talousnäkymistä. (kuva: Antero Heikkinen)

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva haluaisi tulevien vuosien liigajoukkueeseen nykyistä enemmän oman juniorikoulun kasvatteja ja savolaisen farmiseuran.
Toiseen liigakauteen valmistautuvan joukkueen pelaaja 1,2 miljoonaa euroa on edelliskauden tasolla.

Dufvan mukaan seura- ja valmennusjohdon yhteisillä linjauksilla ja tavoitellaan hyvällä meiningillä ensi keväänä play-off pelejä.
–Mikkeliläislähtöisiä paluumuuttajia ei ollut tiedossa. Aiemmin Jukureissa pelanneista saimme hyökkääjä Markku Flinkin ja maalivahti Juhana Ahon.

23 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin ryhmässä mikkeliläisiä ovat puolustajalupaus Mikko Kokkonen, 16, ja maalivahti Valentin Dufva, joka viime kaudella torjui A-nuorten maalilla.
Uusia pelaajia ovat nuorisomaajoukkueissa pelannut puolustaja Ville Räsänen (JoKP) ja hyökkääjä Julius Vähätalo (TPS).
Kokeneen päävalmentajan farmivisioissa nousee esille Varkaus, missä on jääkiekon peruskulttuuri olemassa.
–Toki se edellyttäisi Warkiksen nousua Mestikseen.
–Yritimme vuosi sitten tosissamme yhteistyötä SaPKon kanssa. Savonlinnalaisia ei yhteistyö kiinnostanut.

Jääkiekon parissa jokseenkin kaiken kokenut Dufva jaksaa iloita Jukuriheimon yhteisöllisestä meiningistä.
–Hyvällä meiningillä on iso merkitys ensi ja seuraavillakin kausilla.

Jukurit nousi voitolle

Jukurit teki sen, mihin harva usko. Mikkeliläisen kiekkoyhtiön ensimmäinen liigakausi tuotti runsaan 160 000 euron liikevoiton.
Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka arvioi tulosta hieman tavoitetta pienemmäksi.
–Tuloksentekoa rasitti ensimmäisen liigakauden edellyttämät kertaluontoiset investoinnit jäähallin ja ravintoloiden ilmeeseen ja toiminnallisuuteen.
Jukurit HC Oy teki seuran ensimmäiseltä jääkiekon liigakaudella 4,2 miljoonan euron liikevaihdon ja 161 574 euron liikevoiton.

Uuteen liigakauteen Jukurit lähtee reilun 1,2 miljoonan euron pelaajabudjetilla ja 4,9 miljoonan euron liikevaihdon tavoitteella. Liikevoittoa odotetaan kertyvän 330 000 euroa.
Liigajoukkueen ensimmäisen kauden budjetti oli 1,2 miljoonaa euroa ja henkilöstökulut kaikkiaan 2,4 miljoonaa euroa. Jukureiden palveluksessa oli 30 ammattiurheilijaa, 15 täyspäiväistä ammattiosaajaa sekä 100 henkilöä varmistamassa ottelutapahtumien onnistumiset.

Erityisen hyvillään Toivakka on Jukurien saamasta myönteisestä ja yhteisöllisestä vastaanotosta koko maakunnassa ja urheilullisesta menestyksestä ensimmäisellä liigakaudella.
Toiminta ja tulos kasvoivat merkittävästi edellisistä vuosista, jolloin seura toimi Mestiksessä. Viimeisen Mestiskauden liikevaihto oli 1,4 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos jäi silloin 211 euroa tappiolle.
–Yritysmyynnin, lipunmyynnin ja liigan mediaoikeuskorvausten osalta myynti nousi uudelle tasolle, mutta liigan myötä myös kustannukset kasvoivat jokaisella osa-alueella, kertoi toimitusjohtaja Tuomas Muotka esitelleessään tilinpäätöstä yhtiökokokoukselle maanataina.

Jukurit-yhtiön taseen loppusumma ennen kevään osakeania on 1,6 miljoonaa euroa. Uutta osakepääomaa kertyi osakeannissa 800 000 euroa. Osakkaita on toukokuussa päättyneen osakeannin jälkeen kaikkkiaan 120.
Yhtiön hallitukseen valittiin Jukka Toivakka, Jyrki Larvanto, Jukka Ahokas, Reijo Björkman, Kai Simola ja uutena jäsenenä Heikki Viitikko.

Antero Heikkinen