Seija Kuikka Mikkelin kaupunginvaltuuston johtoon

Puoluetten neuvottelijat esittlivät Mikkelin luottamustehtävistä syntyneen sovun maanantaina kaupungintalolla.

Seija Kuikka on Mikkelin kaupunginvaltuuston seuraava puheenjohtaja. Keskustalainen Kuikka on päättyvällä valtuustokaudella toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana.
Mikkelin valtuustoryhmät esittelivät maanantaina illansuussa suunnuntaina saavuttamaansa sopua luottamustehtävien jaosta.

Valuuston ensinnäinen varapuheenjohtaja on kokoomuksen Oskari Valtola. Toinen varapuheenjohtaja selviää maanantaina illalla, kun SDP päättää omien pakkojensa jaosta.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat ovat Kirsi Olkkonen (kesk) ja Armi Salo-Oksa (kok.). Kaupunginhallituksen puheenjohtajuus ratkeaa SDP:n illan kokouksessa.

Kaupunginhallituksen jäseniksi tulevat kokoomuksen Eero Aho, Jyrki Koivikko ja Juha Vuori, joka vaihtuu valtuustokauden puolivälissä Mali Soiniseen. Keskustan hallituspaikat saavat Petri Pekonen ja Pekka Pöyry. Vihreistä hallitukseen nousee Minna Pöntinen sekä KD:stä Liisa Ahonen, joka vaihtuu valtuustokauden puolivälissä Jukka Pöyryyn.

Ympäristölautakunnan johtoon asettuu vihreitten Veli Liikanen, kasvatus- ja opetuslautakunnan Taina Harmoinen (kesk.) ja tarkastuslautakunnan Juhani Oksman (kok.).
Uutta kaupunginhallituksen konserni- ja elinkeinojaostoa johtaa kokoomuksen Olli Marjalaakso.

Esen hallitukseen uusi puheenjohtaja on Heikki Nykänen (kesk.). Edellinen eli Markku Kakriainen (kesk.) siirtyy nyt Mikalon keulaan. Elinkeinoyhtiö Miksein saa johdettavakseen kokoomuksen Toni Maczulskij ja Metsä-Sairilan Olli Miettinen. Mikkeli Jäähalli Oy:tä emännöi kokoomuksen Elina Hölttä ja Ravirata Oy:stä isännöi keskustan
Martti Lokka.