Kolumni: Kahen toverin kauppa

Tarjolla kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi on kaksi veteraanidemaria Arto Seppälä (vas.) ja Markku Aholainen

Kuka on Mikkelin ykköspäättäjä seuraavat neljä vuotta? Ratkaisu on SDP:n käsissä, sillä puolue sai Mikkelissä kuntavaalien suurimman äänisaaliin.
Tarjolla kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi on kaksi veteraanidemaria Arto Seppälä, 62, ja Markku Aholainen, 66.
Kisasta on arvioitu tasaista, vaikka Seppälä sai kuntavaaleissa selvästi Aholaista tukevamman kannatuksen. Äänimäärät olivat Seppälä hyväksi 301—192.

Kunnallisneuvos Arto Seppälä on entinen kansanedustaja ja Mikkelin valtuustossa pisimpään yhtäjaksoisesti istunut valtuutettu.
Seppälä on toiminut aiemmin pitkään kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hänen yhteistyökykyään
arvostetaan laajasti.
Nuija istuisi Seppälän kouraan, sillä yhteydet pelaavat hyvin niin keskustan kuin kokoomuksenkin suuntaan.

Markku Aholainen on eläkeläinen, joka teki elämäntyönsä maakuntaliitossa. Politiikassa hän on ollut pitkään. Nyt alkaa yhdeksäs nelivuotiskausi valtuutettuna.
Varsinaisesti helppona henkilönä Aholaista ei pidetä sen paremmin Mikkelin päättäjien parissa kuin esimerkiksi koulutusyhtiö Esedu Oy:ssä, jonka hallituksen puheenjohtaja hän on.
Vaikka Aholaista pidetään vaikeasti lähestyttävänä, on hänellä myös vahvuuksia. Yritysmaailma tuli tutuksi, kun hän toimi pitkään Mikkelin omistaman energiayhtiö ESEn hallituksen puheenjohtajana.
Esedua Aholainen on hoitanut tarmokkaasti. Häntä kuvataan paneutuvaksi ja erittäin vaativaksi johtajaksi, joka on antanut täyden tukensa Esedun uudistamiselle. Myös hankalissa käänteissä puheenjohtaja on pysynyt linjausten takana.

Ratkaisun Seppälän ja Aholaisen välillä tekee SDP:n Mikkelin kunnallisjärjestöjen edustajisto kokouksessaan 29.toukokuuta.
Puntit näyttävät tässä vaiheessa melko tasaisilta. Seppälän yhdistyksellä eli Mikkellin työväen yhdistyksellä on edustajistossa yhdeksän ja Aholaisen Mikkelin Sosialidemokraateilla kahdeksan ääntä.
Enempi veikkailu on kuitenkin turhaa, sillä lisäksi pienemmillä yhdistyksillä seitsemän paikkaa. Ne
ratkaisevat, kuka luotsaa Mikkeliä seuraavat neljä vuotta.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.

1. Sivusta seuraaja 18/05/2017 16:08

Tämä hohhoijjaa taitaa olla yksi noista yhdeksästä. No, sillä ei ole merkitystä vaan kunnallisjärjestön edustajistolla. Toivotaan, että yhteistyökykyisemmän valitsevat.

2. Hohhoijaa! 18/05/2017 12:10

Onpas on yksityiskohtainen kuvaus. Valinta on SDP:n, kyllä siellä osataan päätös tehdä. Valtuustoryhmässä on Mikkelin Työväenyhdistyksellä 2 valtuutettua ja Mikkelin Sosialidemokraateilla 9 valtuutettua.