27.04.

Räätäli asettui Mikkeliin

Räätäli Sapkaeo Arunee esitteli Thaimaassa valmistamia asujaan mallikirjastaan. Värikkäät asut ja pienet yksityiskohdat kuuluvat thaimaalaiseen muotiin.

Mikkeliin Maaherrankadulle on avattu uusi räätäli- ja ompelimoliike Dressmaker Arunee.

Thaimaasta maaliskuun alussa Suomeen muuttanut yrittäjä Sapkaeo Arunee on toiminut räätälinä ennen Mikkeliin tuloaan 20 vuotta.

-Thaimaassa minulla oli paljon vakioasiakkaita. Suurin osa asiakkaistani oli opettajia. Thaimaassa oli tärkeää, että opettajilla oli yksilölliset ja laadukkaat puvut.

-Valmistin pukuja myös Thaimaassa hyvin tunnetuille henkilöille muun muassa kuningasperheen tapaamisiin.

Arunee kuvailee Suomeen muuton olleen jännittävää, mutta palkitsevaa.

-Nyt voin aloittaa alusta, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia paljon uutta. Haasteita tietysti riittää, kuten suomen kielen opettelu. Opiskelen suomen kieltä neljä kertaa viikossa.

Ennen uuden liikkeensä avaamista Arunee perehtyi Suomen räätäli- ja ompelimopalveluihin perusteellisesti ja tutustui suomalaiseen muotiin.

-Thaimaassa asuissa käytettiin paljon värejä ja koristeita, mutta Suomessa etenkin talvimuoti on melko synkkää. Minulle on varmasti etua siitä, että pystyn toteuttamaan hyvinkin persoonallisia asuja.

Arunee valmistautuu kesäsesonkiin odottavaisin mielin.

-Minulla on riittänyt jo heti alkuun töitä, mutta uskon kesäsesongin vauhdittavan yritystäni entisestään. Monet haluavat valmistujaisasujen ja rippimekkojen olevan persoonallisia ja laadukkaita.

Arunee kertoo valmistavansa asut asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan.

-Täytyy olla todella tarkka, jotta vaate istuu asiakkaalle. Jokaisen yksityiskohdan on oltava täydellinen, mutta työt täytyy silti hoitaa mahdollisimman nopeasti.

Kokenut yrittäjä sanoo olevansa hyvin motivoitunut työhönsä. Tärkeimpänä hän pitää asiakastyytyväisyyttä ja työn laadukkuutta.

-Minä pidän haasteista. Mitä monimutkaisempi työ on, sitä enemmän nautin siitä. Asiakkaan täytyy olla jokainen kerta ehdottoman tyytyväinen työnjälkeeni.

 

Anni Suomela

 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.