30.03.

Tavoitteena MM-kulta

Vilma Viitanen kuvailee itseään kovaksi kilpailijaksi, jolta ei voitontahtoa puutu.

Mikkeliläinen Vilma Viitanen, 15, otteli itselleen kuudennen suomenmestaruus kultamitalin viikonloppuna Kempeleellä järjestetyissä junioreiden SM-nyrkkeilykilpailuissa.

Alle 57-kiloisten sarjassa kisaava B-juniori on harrastanut nyrkkeilyä aktiivisesti kahdeksan vuotta. Kilpaa hän on nyrkkeillyt kuusi vuotta.
-Olen voittanut joka kerta kisaamisen aloitettuani kultaa SM-kisoista, joita järjestetään kerran vuodessa.

Viitanen kertoo, että uskoi voittoonsa jo ennen kisapäivää.
-Lähdin kisaan odottavaisin mielin, eikä minua jännittänyt yhtään. Täytyy vaan luottaa itseensä ja olla varma siitä, että voittaa, koska silloin myös yleensä pärjää, hän nauraa.

Nuori urheilija sanoo harjoittelevansa nyrkkeilyä joka päivä.
-Nyrkkeily on minulle intohimo ja panostan siihen täysillä. Treenaan usein kaksi kertaa päivässä, joten urheilu kyllä hallitsee elämääni, enkä pidä sitä pahana.

Tiukan harjoituskalenterin rytmissä viihtyvä Viitanen muistuttaa, että on tärkeää myös tavata kavereita ja rentoutua.
-Tapaan kavereitani viikonloppuisin kaikessa rauhassa ja nautin vapaa-ajastani. Viikolla päivät kuluvat lähinnä koulussa ja treeneissä.

Viitanen kertoo, että vaikka ansaitut SM- mitalit tuottavatkin hyvää mieltä, hänellä on tavoitteenaan pärjätä ensisijaisesti kansainvälisissä kisoissa.
Hän luettelee parhaimpiin saavutuksiinsa kuuden SM-kullan lisäksi Ruotsissa kisatun Golden Girl –kilpailun hopean, Serbiassa kisatun Nations Cup pronssin, Saksassa kisatun Queen’s Cupin viidennen sijan, Kansainvälisen Pirkka-turnauksen kullan ja Pyynikki-turnauksen kullan.
-Tänä kesänä pitäisi lähteä EM- kisoihin, ja mitalisijaa sieltä lähdetään hakemaan. Tavoitteena on päästä joskus myös kisaamaan MM-kullasta.

Kilpailuhenkiselle Viitaselle ei pelkkä mitalisija kuitenkaan riitä. Hän kertoo olevansa hyvin vaativa itseään kohtaan.
-Tietysti voitto on tultava, mutta ottelun myös sujuttava virhettä. Välillä minun pitää harjoitella sitä, että osaan myös höllätä, hän nauraa.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.