Mikkelikin automaattiaikaan

Citymarket-kauppias Marko Miettinen ja tavaratalopäällikkö Mia Immonen näyttävät, miten uudet itsepalvelukassat toimivat.

Mikkelin ensimmäiset itsepalvelukassat otetaan käyttöön tänään torstaina. K-citymarketin uudet laitteet ovat täydessä touhussa aamukymmenestä alkaen.
Mikkelin K-citymarketin tavaratalopäällikkö Miia Immonen ja kauppias Marko Miettinen esittelevät, miten homma pelaa. Asiakas vie itse tavaransa yhden kerrallaan lukulaitteen läpi ja sitten telineessä odottavaan muovikassiin.

Miettinen ja Immonen ovat varmoja, että järjestelmä on toimiva, mukava ja nopea. Se on otettu käyttöön jo monilla paikkakunnilla ympäri maata. Vastaanotto on ollut myönteinen. Heidän mukaansa se on myös turvallinen kaikkien kannalta.
– Ihmiset ovat rehellisiä, ovat he havainneet.

Rehellisyyttä ja ennen muuta asioinnin hyvää sujuvuutta varmistaa itsepalvelukassoillakin henkilökunta.

– Yhdestä kahteen henkilöä palvelee asiakkaita uudella kassa-alueella. Toki meillä on myös kameravalvonta, sanoo Miettinen.

Miettinen sanoo, että tavoitteena on asiakasmukavuuden lisääminen. Maksu sujuu pankki- ja luottokorteilla, ja plussa kertyy normaalisti.
– Entiset kassamuodot säilyvät, mutta nyt saamme asiakkaille yhden vaihtoehdon lisää. Meiltä on jo näitä toivottu, kun ihmiset ovat kokeilleet tällaisia esimerkiksi Tallinnan matkoillaan.

Asiakaspalvelupäällikkö Helena Vitikainen sanoo, että on myös henkilökunnalle mukavaa, että työ monipuolistuu.
– Tässä pääsee paljon paremmin tekemisiin asiakkaiden kanssa, kun kohtaaminen ei ole niin kiireinen .