Artturi Paakkarista vuoden palkansaaja Mikkelissä

AKAVAN:n edustaja Vesa Rouhiainen, STTK:n edustaja Jukka Rossi, vuoden palkansaaja Artturi Paakkari. SAK:n edustaja Jari Hyyryläinen ja Suur-Savon Osuuspankin edutajat Virve Tanttu ja Tarja Wasenius.

Artturi Paakkari on valittu vuoden 2017 palkansaajaksi Mikkelissä. Vuoden palkansaaja on arvonimi paikkakunnalla. Nimitys on huomionosoitus sekä työntekijälle itselleen, työpaikalle sekä ammattiosastolle. Valinnan tekee vuosittain Mikkelin alueen palkansaajajärjestöjen yhteistyöelin MAPSYT. Suur-Savon Osuuspankki palkitsee vuoden palkansaajan.

Artturi Paakkarin työura alkoi lehtimyyjänä vuonna 2005. Nyt Artturi hyödyntää näitä myyntitaitoja Call Wavesilla asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä. Hän on aktiivisesti osallistunut työpaikalla yhteiseen tekemiseen ja luovillakin tavoilla pitänyt yllä hyvää työilmapiiriä. Hän esittää aktiivisesti aloitteita toiminnan kehittämiseksi.

Työtoverit kuvaavat Artturia ennakkoluulottamaksi heittäytyjäksi, jolta tulee ideoita ja koko työyhteisöä piristäviä tempauksia. Ay-toimintaan Artturi innostui mukaan reilu vuosi sitten ja yrittää innostaa mukaan myös muita nuoria toimimalla Mikkelin Seudun Toimihenkilöt Pro ry nuorisovastaavana. Vapaa-aika kuluu askartelun ja tietokoneiden parissa Hacklabilla. Nuorta miestä kiinnostaa myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Vuoden palkansaajavalinnan tavoitteena on kohottaa aktiivisten palkansaajien arvos¬tusta yhteiskunnan rakentajina paikkakunnalla. Valintakriteereinä ovat aktiivisuus, esimerkillisyys sekä toimiminen palkansaajien hyväksi järjestöissä ja järjestöjen ulkopuolella.

Vuoden Palkansaajan valinnan suorittanut yhteisö, MAPSYT, on Mikkelin alueella toi¬miva palkansaajajärjestöjen yhteistyöelin. Edustettuina ovat AKAVA:n, SAK:n ja STTK:n paikalliset järjestöt. Tämän muotoinen palkansaaja¬järjestöjen yhteistoiminta sai alkunsa vuonna 1986. MAPSYT toimii palkansaajajärjestöjen paikallisena yhdyssiteenä. Se on järjestänyt muun muassa yhteisiä ajan¬kohtaisseminaareja, sekä toiminut aloitteellisena tahona paikallisten vaikuttajien suuntaan. Yhteistyötahot löytyvät eri puolilta työelämän ja elinkeinoelämän piiristä Mikkelin talousalueella. Suur-Savon Osuuspankki on palkansaajajärjestöjen pitkäaikainen yhteistyökumppani.