Jumpasta iloisena kotiin

Netta Mikkonen esitteli taitojaan telinejumppaharjoituksissa Urpolan koulun liikuntasalissa maanantai-iltana.

Mikkelin Naisvoimistelijat ry:n lastenpuolen telinejumpan ryhmä on kokoontunut Urpolan koulun liikuntasaliin. Tunti alkaa perinteisellä nimenhuudolla, jonka jälkeen starttaavat alkulämmittelyt. Naurua ja riemua ei matkasta puutu, kun kymmenkunta kouluikäistä voimistelijaa pääsee vauhtiin.

Yli satavuotiaan seuran jäsenmäärä hipoo pilviä. Viime vuonna jäseniä seurassa oli noin 800.
Mikkelin Naisvoimistelijat ry:n tiedottajana ja ohjaajana toimiva Reetta Väisänen odottaa seuran kasvavan lähitulevaisuudessa entisestään.
-Seuran jäsenmäärä on jo valmiiksi huikea ja pysyy jatkuvassa nousussa, Väisänen arvio.

Voimisteluliikunnan avulla elämyksiä ja iloa tuottavia jumppahetkiä tarjoava seura antaa voimistelumahdollisuuden kaikenikäisille. Seuralta löytyy useita eri ryhmämahdollisuuksia. Tarjonnasta löytyy muun muassa tanssillista voimistelua, telinejumppaa, perheliikuntaa ja akrobatiaa.
-Meillä on aikuisten puolella 18 erilaista ryhmää ja lastenpuolella 23. Seura tarjoaa jumppahetkiä vauvasta eläkeikäisiin.

Neljä vuotta Mikkelin Naisvoimistelijoiden jäsenenä ollut Väisänen painottaa, että seuran tavoitteena ei ole kilpailemiseen tähtääminen. Kilpailemisesta kiinnostuneet telinejumppalaiset ohjataan muihin seuroihin, kuten Mikkelin Kilpa-Veikkojen voimistelun kilparyhmään.
-Tämä on rentoon ja mukavaan harrastamiseen pohjautuva seura, jossa keskitytään monipuoliseen urheiluun. Tärkeintä on, että kaikilla on harjoituksissa hauskaa.
Väisänen pitää tärkeänä, että tunneilta lähdetään kotiin hymyssä suin.
-Ryhmäläisten reipas ja iloinen asenne tunneilla saa minut unohtamaan hetkessä stressaavat asiat. On tärkeää, että jokaiselle ryhmäläisille jää iloinen mieli tunnin päätteeksi.

Mikkelin Naisvoimistelijoiden kevätkausi huipentuu 13. toukokuuta järjestettävään näytökseen, joka pohjautuu Suomi 100 -juhlavuoden teemaan.
-Meillä on jokaisen kauden lopussa näytös, jossa voimistelijat pääsevät näyttämään oppimiaan taitoja. Etenkin lapset mielellään kertovat ideoita näytöstä varten ja ovat ylpeitä päästessään näyttämään mitä osaavat.

Anni Suomela