Orpo pyysi ehdolle ja uurnille

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tapasi mikkeliläisiä kauppakeskus Akselissa maanantaina.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo maanitteli maanantaina mikkeliläisiä aktiivisuuteen huhtikuun kuntavaaleissa. Maanantaina Mikkelissä vieraillut kokoomusjohtaja korosti kuntien tärkeyttä.

Mikkelissä kokoomuksella onkin iso työmaa korvata poisjäävien valtuutettujen äänisaalis. Sivuun ovat jäämässä Lenita Toivakka, Olli Nepponen ja Mauri Miettinen. Viime vaaleissa olivat mukana vielä myös Pirkko Valtola ja edesmennyt Pertti Oksa.

Kauppakeskus Akselissa puhunut Orpo muistutti, että kunnissa on yhä tärkeitä tehtäviä, joita hoitamaan tarvitaan osaavia päättäjiä.
– Kunnille jää soten jälkeenkin merkittävä rooli. Koulut, kaavoitus, liikunta, nuorisotoimi jne.
Orpo toivoi, että kuntien tärkeisiin tehtäviin löytyy valtuustoehdokkaita.
– Oli erittäin ilahduttavaa, että tuore tutkimus osoitti, että kokoomus on puolue, jonka kuntaosaamiseen suomalaiset eniten luottavat.
Orpo viittasi viime viikolla julkistettuun Kunnallisalan tutkimussäätiön tutkimukseen, jossa mitattiin kansalaisten näkemyksiä puolueitten kuntaosaamisesta.
Käytännössä isot puolueet olivat tasoissa, sillä Kokoomusta piti osaavana ja kyvykkäänä 42, SDP 41 ja keskusta 40 prosenttia vastaajista.

Maailmalta Orpo ei odota lähiaikoina kovin hyviä uutisia. Mihin menee Yhdysvallat, mihin Britannia? Lisää mietteitä tuovat Ukraina, Syyria ja Turkki,
– En usko kuitenkaan suuriin muutoksiin Yhdysvaltain politiikassa, Orpo rauhoitteli.
Orpo sanoo, että suomalaisten onkin viisasta vaikuttaa niihin asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa. Hänen mukaansa on ehdottoman tärkeää saada lisää työpaikkoja. Työllisyysaste on yhä liian matalalla, 69 prosentissa.
– Jos pääsisimme Ruotsin lukemiin eli 75 prosentin työllisyysasteeseen, ei meillä olisi julkisen talouden ongelmaa.

Orpo on puhunut 1-2 miljardin euron leikkaustarpeesta valtiontaloudessa, jos suunta ei oikene.
– Yksikään poliitikko ei halua leikata enää. Seuraavan kerran asiaa tarkastellaan, kun valtiovarainministeriön ennuste valmistuu maaliskuussa.