Ampumahiihtoladyt tähyävät kansainvälisiin kisoihin

Elsa Heinikainen, Saana Lahdelma ja Alisa Laitinen tähyävät ampumahiihdon edustustehtäviin.

Mikkeliläiset lukiolaiset Saana Lahdelma (18), Alisa Laitinen (19) ja Elsa Heinikainen (18) tähyävät ampumahiihdon naisten kansainvälisiin kisoihin.

Alisa ja Saana kilpailivat toissa vuonna olympialaisissa EYOF:ssa ja Saana viime vuonna nuorten MM-kisoissa ja Nuorten Olympilaisissa.
Nuorten MM-kisoihin paikka voi aueta tulevan helmikuun lopulla, mikäli kotimaan katsastuksissa reilun viikon kuluttua ammunta sujuu ja suksi kulkee.

Saana ja Alisa ovat abiturientteja, Elsalla on reilu vuosi lukiota opiskelematta.
Kolmikolla on alunperin monipuolinen ja vaihteleva urheilun tausta: hiihto, juoksua ja suunnistusta. Alisa pelaa edelleen jääpalloa Kamppareissa.
Ampumahiihto on vaihtunut päälajiksi juniori-ikäisenä.

Hiihtovalmennuksesta Saanan osalta vastaa luotettava ja osaava Mikkelin Hiihtäjien nuorisovalmentaja Lassi Pöntimnen. Kokenut Sanna-Leena Perunka toimii Alisan ja Elsan henkilökohtaisena valmentajana.

Kasvattajaseuraansa Mikkelin Hiihtäjiä edustava kolmikko on hyvillään ampumahiihdon hyvistä olosuhteista Kyrönpellossa ja Etelä-Savon Urheiluakatemian harjoittelun mahdollisuudesta.

Urasuunnitelmiakin on neidoilla valmiina. Saana Lahdelman tavoitteissa on fysiikan ja matematiikan opinnot yliopistossa.
– Ensin on hoidettava kevään yo-kirjoitukset kunnialla maaliin. Siiten ainakin pari vuotta panostan urheiluun.

Alisa Laitinen ja Elsa Heinikainen mielivät saksalaisten lajihuippujen malliin sotilasuralle. Alisan haaveissa on myös psykologian opinnot.

Mikkelin kaupunki palkitsee ensi viikolla Saana Lahdelman, Alisa Laitisen ja Elsa Heinikaisen ampumahiihdon naisten SM-pronssista 2016 ja menestyksistä N19-sarjassa.
Nuorten ampumahiihdon MM-kisat kilpaillaan Sloveniassa helmikuun lopulla. Suomen kisajoukkue valitaan Hämeenlinnassa ja Tuusulassa käytävien katsastusten tuloksena.