Xamkin palkkiot pilviin

Vuodenvaihteessa aloittava Xamk toimii neljällä kampuksella, joista Mikkeli on selvästi suurin.

Vuodenvaihteessa aloittavan Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun (Xamk) hallituksen puheenjohtaja saa luottamustehtävästään 9 000 euron vuosipalkkion. Palkkio on yli kaksinkertainen verrattuna Mikkelin ammattikorkeakoulun (Mamk) maksamaan palkkioon.
Ensimmäisenä korotetusta palkkiosta pääsee nauttimaan Xamkin hallituksen puheenjohtajaksi valittu mikkeliläinen Jyrki Koivikko (kok.) joka aloittaa nelivuotiskautensa tammikuun alussa.

Koivikko saa nykyiseen palkkiopussiinsa merkittävän kuoppakorotuksen, sillä Mamkin hallituksen puheenjohtajuudesta hän on saanut 4 000 euroa vuodessa.
Xamkin varapuheenjohtajan vuosipalkkio on 6 000 euroa ja hallituksen jäsenen 2 250 euroa. Nämäkin summat ovat huomattavasti korkeampia kuin Mamkissa, missä varapuheenjohtaja sai 2 000 ja hallituksen jäsen 1 000 euroa vuodessa.
Lisäksi hallitukseen kuuluvat saavat kultakin kokoukselta 160 euroa kokouspalkkiota, joka on 50 euroa Mamkin kokouspalkkiota suurempi.
Jos luottamushenkilöitten palkkiot kasvavat, niin kasvaa toki vastuukin. Xamk syntyy vuodenvaihteessa, kun Mamk ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu yhtyvät yli 7 000 opiskelijan oppilaitokseksi.

Palkkiosääntö on hyväksytty
vähin äänin Xamkin yhtiökokouksessa lokakuun lopulla. Osakaskaupungeista Kotka vastusti korotuksia ja halusi pitää palkkiot ennallaan. Muut osakkaat Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna olivat korotusten kannalla.
Kotkan kaupunginhallitus näki yksimielisesti, että palkkioitten nosto on väärä viesti tilanteessa, jossa Xamk käy parhaillaan yt-neuvotteluja säästöjen kaivamiseksi. Neuvottelut voivat johtaa laajoihin irtisanomisiin ja osa-aikaistamisiin.

Xamkin hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin kotkalainen Jussi Lehtinen ja jäseniksi Anja Eerola Kotkasta, Kimmo Jokiranta Kouvolasta, Pirkko Rahikainen Mikkelistä ja Kirsi Torikka Savonlinnasta. Hallitukseen kuuluvat henkilöstön edustajana Jarmon Tuunanen ja opiskelijoiden edustajana Santeri Roivas.