Kolumni:
Stella turvoksiin

Mikkelin keskussairaalan puolesta -FB-sivu keräsi hetkessä 2 200 tykkääjää.

Maanantaina syntynyt kansalaisliike on saavuttanut ensimmäiset voittonsa. Mikkelin keskussairaalan puolesta -FB-sivu keräsi hetkessä 2 200 tykkääjää.
Pelkkä tykkääminen ei nyt kuitenkaan riitä. Edessä on paljon kovaa jalkatyötä.
Tekonivel- ja syöpäleikkauksia on voitava jatkossakin tehdä Mikkelissä. Se on potilaille parasta ja myös kustannustehokasta.

Kokoomuksen korkein johto on Mikkelissä viikonvaihteessa, ja kansanliike pyrkii puheenjohtajansa Oskari Valtolan johdolla valtiovarainministeri Petteri Orpon puheille.
Sunnuntaina 11. joulukuuta kansanliike järjestää Stellassa tilaisuuden, johon kutsun saavat vastuuministerit Juha Rehula (kesk.) ja Pirkko Mattila (ps.) sekä kaikki maakunnan kansanedustajat.
Ainakin Lenita Toivakka (kok.) ja Heli Järvinen (vihr.) ovat jo luvanneet tulla paikalle Stellaan, jossa toivottavasti sankka yleisö odottaa vastauksia keskussairaalan kohtalosta.

Lupauksia Mikkelin keskussairaalan tulevaisuudesta on saatu. Silti mikkeliläiset kantavat huolta siitä, miten lujalla pohjalla oman keskussairaalan perustukset ovat.
Kysymyksiä aiheuttaa leikkausten keskittämisvaatimukset, jotka toteutuessaan johtaisivat Mikkelin keskussairaalan hiipumiseen.
Jos leikkaukset Mikkelissä loppuvat, tarvetta tulee ainakin viidelle uudelle ambulanssiyksikölle, joista jokainen maksaa 700 000 euroa vuodessa.
Lasku uusista autoista lankeaa eteläsavolaisten maksettaviksi. Potilaat, erikoissairaanhoidon työpaikat ja veroeurot sen sijaan matkaisivat Kuopioon.

Olemme syttyneet hitaasti. Lait etenevät nyt vauhdilla. Vaasassa kansa oli kaduilla jo kuukausi sitten.
Kansanedustajamme ovat tyynnytelleet. Maakuntaliitolla on ollut kädet täynnä, että saavat pidettyä savonlinnalaiset jotenkuten aisoissa. Mikkelin kaupunkikaan ei ole oikein herännyt edunvalvontaan.
Nyt mikkeliläisten on aika toimia. Stella ja netti turvoksiin!

1. Nimetön 24/11/2016 14:20

Jos leikkaukset loppuvat Mikkelissä, loppuvat myös synnytykset.