Jukola toi kutsun Linnaan

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle suuntaava Juhani Sihvonen kävi Linnassa edellisen kerran 1989, jolloin tasavallan presidentti Mauno Koivisto ylensi hänen kadettikurssinsa luutnanteiksi.

Juhani Sivonen tietää täsmälleen, missä juhlii tänä vuonna itsenäisyyttä. Tasavallan presidentin kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle lämmittää mikkeliläisen urheilumiehen mieltä kovasti.

-Olihan tämä yllätys. Ei tämmöistä tietenkään osaa odottaa.
Kutsun Sihvonen sai Jukolan Viestiä järjestävän Kaukametsä ry:n puheenjohtajana.
-Koemme, että tämä on hieno tunnustus koko suunnistusväelle.

Sihvonen on tehnyt pitkän uran suunnistuksen parissa. Tasan 30 vuotta sitten Jukolan Viesti myönnettiin Juvalle, missä hän toimi kilpailunjohtajana.
-Sen jälkeen olen ollut melkein joka vuosi jossakin tehtävässä, sanoo Sihvonen, joka on johtanut Kaukametsä ry:tä vuodesta 2012.
Sihvonen on tavannut tasavallan presidentti Sauli Niinistön suunnistuksen merkeissä Kuopion Jukolassa kesällä 2014.
-Nyt toivomme kovasti, että hän pääsisi ensi kesänä Joensuuhun, missä juostava Jukola on yksi Suomi100-juhlavuoden päätapahtumista.

Tunnelma on itsenäisyyspäivän lähestyessä korkealla
-Hieno fiilis. Aiemmin on juhlaa katsottu tv:stä. Ahdasta siellä kuulemma on ja paljon väkeä. Mukana on varmasti tuttuja ainakin suunnistuspiireistä ja tietysti oman maakunnan väkeä.
Sivosen mukaan juhlaan lähtee Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:ssä rahoitusjohtajana työskentelevä vaimo Anitta Sihvonen.
Juhani Sivonen itse työskentelee puolustusvoimien Etelä-Savon aluetoimiston asevelvollisuussektorin johtajana.