17.11.

Baltix tarjoaa levyllisen energiaa

Baltix astelee lavalle lauantaina 19. marraskuuta Päämajalla.

Pitkän historian omaava mikkeliläinen suomi-rock bändi Baltix julkaisee uuden Historiaa-levynsä.
Baltix on soittanut nykyisellä kokoonpanollaan vuoden päivät. Yhtyeen uusin jäsen, kitaristi Jari Valjakka ja yhtyeen alkuajoilta mukana tallannut laulaja Jani Lahikainen kertovat, että Baltix on nyt kovimmassa iskussaan.
– Olimme joskus nuoria ja komeita, nykyisin vain komeita ja hyviä muusikkoja. Vuosien mittaa kokemusta ja taitoa on kertynyt rutkasti ja nyt voin vannoa, että musiikkimme on kuuntelemisen arvoista, Lahikainen nauraa.
– Levy on täynnä hyvää tavaraa. Olen ollut bändissä mukana nyt vuoden verran ja sinä aikana on huomattavasti uutta energiaa tullut mukaan, Valjakka Komppaa.

Kymmenen kappaletta sisältävän Historiaa-levyn on äänittänyt ja miksannut bändin rumpali Kalle Myyryläinen.
-Kalle teki todella kovan työn tässä projektissa. Hänen ammattitaitonsa ylipäätään mahdollisti sen, että pystyimme panostamaan levyyn ajallisesti haluamallamme tavalla. Levyn masteroi Mika Jussila Finnvoxilta.

Muusikot kuvailevat uutta levyään energiseksi ja sanoitukseltaan arkirealistiseksi.
-Sanoituksissa havainnoidaan elämää ja kerrotaan siitä mitä elämässä nähdään. Musiikillisesti on lyöty yhteen monta eri genreä. Levyllä kuullaan sekä flyygeliä, että raskaspunkkia, Lahikainen kertoo.
-Meillä ei ollut mitään tiettyä sabluunaa. Lähdimme tunteella kokeilemaan mitä syntyy, Valjakka jatkaa.

Uuteen levyynsä tyytyväiset musiikkitaiturit suunnittelevat aktiivista keikkailua myös Mikkelin rajojen ulkopuolella.
-Olemme saaneet yleisöltämme todella hyvää palautetta ja siitä inspiroituen haluamme ottaa vahvan askeleen eteenpäin. Töitä bändin ja musiikin eteen tehdään nyt todella kovasti.

Levyn nimikkokappaleesta tehdään tammikuussa video, jonka ohjaa ja käsikirjoittaa Jesse Haaja.
-Tämä Historiaa -videon tuotanto tulee olemaan Baltixin kannalta äärimmäisen tärkeä projekti ja olemme todella kiitollisia siitä, että saimme houkuteltua Jessen kaltaisen huippuammattilaisen mukaan.
-Olemme saaneet merkittävällä tavalla apua yhteistyökumppaneilta. halumme sanoa kiitokset Mikaelille, Visulahdelle ja Mikkelin Valokuvausliikkeelle.

Historiaa –levyn julkistamiskeikka pidetään ensi lauantaina 19. marraskuuta Päämajalla. Baltix astelee lavalle kello 24.

– Tulkaa kaikki mukaan hyvällä fiiliksellä tutustumaan uuteen levyymme. Luvassa on varmasti hyvää meininkiä, miehet lupaavat.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.