Kaipainen toi MM-kultaa kotiin

”Sitä ei välttämättä saa enää koskaan kokea olevansa maailman paras jossain.”

Mikkeliläinen Niko Kaipainen, 28 voitti varustepenkkipunnerruksen maailmanmestaruus-kultaa USA:n Louisianassa hiljattain järjestetyissä penkkipunnerruksen MM-kisoissa.
Kultamitalin lisäksi Kaipainen toi kotiin mukanaan myös MM-pronssia RAW- penkkipunnerruksessa eli ilman penkkipaitaa nostoista.

Kaipainen suuntasi viikkoa ennen kisoja Las Vegasiin, jolloin alle 75 kilon sarjaan hyväksymistä varten hänen täytyi pudottaa vielä kuusi kiloa painostaan.
-Vegasissa oli todella vaikeaa laihduttaa, sillä siellä ei ollut kuin pelkkiä pikaruokaloita. Join joka päivä viisi litraa vettä, söin ja join hiilihydraatittomia patukoita ja juomia, sekä kävelin paljon.

Vuorokausi ennen punnitusta Kaipainen matkasi Louisianaan Baton Rougelle, jolloin syöminen ja juominen oli lopetettava kokonaan.
-28 tuntia ennen punnitusta, heti hotellille päästyäni laitoin ammeeseen niin kuumaa vettä kuin hanasta sain ja makailin siellä. Kylvin vedessä puolen tunnin erissä yhteensä kuusi tuntia, jolloin sain neljä litraa nestettä poistumaan kropastani.
– Viimeinen vuorokausi ennen kisalavoja on aina mieletön rääkki keholle ja mielelle.

24 tuntia ennen kisoja Kaipaisen kisavaakaa näytti lukeman 74,8 kiloa, jolloin hänet täpärästi hyväksyttiin omaan sarjaansa.
Kaipainen kisasi kahtena päivänä, perjantaina RAW- penkkipunnerruksessa ja lauantaina varustepenkkipunnerruksessa.
-Viimeisen punnituksen jälkeen minulla oli tunti aikaa lämmitellä lihakset ennen perjantain lavalle nousua, sillä olin päivän ensimmäinen kisaaja. Tuloksekseni jäi 172,5 kiloa, joka riitti pronssiin. Kulta olisi irronnut, jos olisin nostanut 180 kiloa.

Ensimmäisten kisojen jälkeen Kaipainen pääsi syömään ja juomaan, mutta seuraavan päivän kisat lähestyivät kovaa vauhtia.
-Amerikkalaisen ravinnon vuoksi penkkipaita ei istunut päälleni ollenkaan. Paidan kuuluisi olla kireä, jolloin se helpottaisi rinnalta lähtöä. Ainut hyväksytty nostoni oli 215 kiloa. Suomessa harjoituksissa sain nostettua 250 kiloa.

Miehen 215 kilon nosto riitti kuitenkin kultamitaliin.
-Fiilis kisojen jälkeen on aivan uskomaton. Sitä ei välttämättä saa enää koskaan kokea olevansa maailman paras jossain. Haluan kiittää sponsoreitani, joina toimivat Heikki Viitikko, Rinta-Jouppi, Akku-Ässä, Kuljetus Kaipainen, Sun Club, Kuntokeskus Ote ja Metal Nutrition.
-Nyt palkitsen itseni syömällä ja rentoutumalla. Näillä näkymin seuraavaksi kisaan juhannuksena Helsingissä järjestettävissä Euroopan –mestaruuskisoissa.

Anni Suomela