27.10.

Iso kauppa pitää Mipron kiireisenä

Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi.

Rantakylässä toimiva Mipro Oy solmi syyskuussa Liikenneviraston kanssa ison kaupan, Nyt yhtiö tähtää yhä vankemmin vientiin.
Mipro uusii kolmen ratapihan turvalaitteet Kaakkois-Suomessa kolmen seuraavan vuoden aikana. Mipron ja Liikenneviraston solmiman kaupan arvo on 22,3 miljoonaa euroa.

Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi sulattelee suurkauppaa ja vahvistuvaa tilauskantaa hyvillä mielin. Katse on jo uusissakin asioissa kuten kasvussa ja kansainvälistymisessä.

Mipron historia alkoi 1980, jolloin kolmikymppinen Raimo Laine saapui etelästä Mikkelin seudulle. Tänne häntä veti muun muassa Varkauden läheisyys, jonka teollisuus tarjosi paljon mahdollisuuksia.
Alkuun päästiin vesihuollon järjestelmiä kauppaamalla, mutta 1990-luvulla mukaan tulivat rautateiden turvajärjestelmät. Niistä tuli Mipron päätoimiala ja menestyksen salaisuus.
Miprosta kehittyi rautatiejärjestelmien pioneeri ja asiantuntija. Yhtiön asetinlaite- ja liikenteenohjausjärjestelmillä valvotaan jo yli puolta Suomen ratakilometreistä.

Mipron menestys on ollut pitkään hyvä. Vuotuinen liikevaihto lähentelee 30 miljoonaa euroa. Kannattavuus on jatkuvasti 1990-laman jälkeen ollut hyvä.
Konsernin palveluksessa on 110 työntekijää, joista 85 työskentelee Rantakylässä.

Lue juttu kokonaisuudessaan päivän lehdestä.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.