27.10.

Hatsinan naiset voittoon kotiavauksessa

Silva Jääskeläinen tuo Hatsinan joukkueeseen liigatason kokemustaan.Maalivahti Jenni Miettinen (edessä) on viime vuosina menestynyt myös amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen riveissä. Kuva: Iitu Nironen.

Hatsinan naisten 1. divisioonan joukkueen toinen peliviikonloppu tuotti tulosta kahden pisteen verran. Lauantaina joukkue kärsi 6-8-tappion Pirkoille Pirkkalassa. Kauden kotiavauksessa viime sunnuntaina Hatsina nappasi kaksi pistettä voittamalla lahtelaisen PHSB:n lukemin 8-6.

Happeen liigajoukkueesta Hatsinaan siirtynyt Silva Jääskeläinen (22) kantaa harteillaan kovia odotuksia. Hän on pallollisena taitava ja omaa hyvän laukauksen, josta ovat saaneet maistiaisia ensimmäisten pelien vastustajat. Pisteitä Silvalle on kertynyt neljässä ottelussa 2+1.
Lauantain pelistä Silva löysi paljon hyviä asioita lopputuloksesta huolimatta.
-Joukkueemme näytti sitkeän asenteensa ja ylivoima saatiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuottamaan tulosta.

Jääskeläinen on tyytyväinen kotipelin meininkiin.
– Kiva on voittaa ja saada tärkeät pisteet.

Liigassa viime kauden pelanneena hän kertoo 1. divisioonan pelien eroavan korkeimmasta sarjatasosta vauhdissa ja fyysisyydessä.
-Liigan jälkipään joukkueet ovat hänen mukaansa 1. divisioonan kärkijoukkueiden kanssa jokseenkin samantasoisia.
Hatsina tarjoaa Silvan mielestä hyvän mahdollisuuden kehittyä.
-Tulevaisuudessa olisi hienoa palata liigapeleihin, mutta tällä hetkellä tavoitteet ovat henkilökohtaisessa kehityksessä.

Uusi maalivahti Jenni Miettinen (29) on viime vuosina menestynyt amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen parissa. Hänellä on saavuttanut vuonna 2013 MM-pronssia ja 2015 EM-kultaa maajoukkuepaidassa.

Jenni luonnehtii lauantain vieraspeliä itselleen vaikeaksi.
– Olen äärimmäisen ylpeä siitä asenteesta ja taistelutahdosta mitä osoitimme. Emme antaneet periksi vaan jatkoimme taistelua loppuun asti.

Miettinen päätyi edustusjoukkueen mukaan sattumalta. Aiempaa pelitaustaa hänellä on Trombi-98:sta, ja viime syksynä hän lähti entisten pelikavereiden houkuttelemana Hatsinan naisten kakkosjoukkueen mukaan.
– Keväällä löysin itseni edustuksen treeneistä ja siihen loppui höntsäily.

Hatsina hallitsi sunnuntain kotipeliä ja hyviä suorituksia nähtiin niin yksilötasolla kuin koko joukkueeltakin.
Miettinen seurasi vaihtopenkiltä Pauliina Multasen vartioidessa maalia.
-Pelin seuraaminen sivusta jännitti jopa enemmän kuin jos olisi itse ollut kentällä. Laidalta seuraaminen tarjoaa aivan erilaisen mahdollisuuden tarkkailla peliä ja antaa avaimia oman suorituksen kehittämiseen.
Silva ja Jenni kokevat päässeensä hyvin mukaan joukkueeseen, jonka he kokevat olevan yhtenäinen porukka.

Tehotilastot: Pirkat-Hatsina: Roosa Kuhanen 1+2, Veera Pulkkinen 2+0, Sanna Hyvönen 1+1, Emmi Pöyry 1+0, Laura Lahtinen 1+0, Elisa Vilhunen 0+1, Silva Jääskeläinen 0+1.
Hatsina-PHSB: Pulkkinen 3+0, Henna Väänänen 2+0, Alma Rikkinen 1+1, Milla Vesalainen 1+1, Vilhunen 0+2, Kaisla Hasanen 1+0, Carina Calenius 0+1, Pöyry 0+1, Veera Lokka 0+1, Roosa Kuhanen 0+1.

Milla Vesalainen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.