Toriparkista tuli mallikappale

Mikkelin toriparkista haetaan mallia ympäri Suomea.

Mikkelin torille alettiin kaivaa monttua tasan seitsemän vuotta sitten.

Kun Suomessa halutaan tehdä hyvä toriparkki, tullaan ensin Mikkeliin katsomaan mallia.
-Meillä on käynyt ryhmiä kaikkialta Suomesta tutustumassa parkkihalliimme, Viimeksi kävijöitä on ollut Joensuusta, Seinäjoelta ja Turusta, sanoo Mikkelin Toriparkki Oy:n toimitusjohtaja Martti Lokka.

Mikkelin torin alaisen pysäköintilaitoksen rakennustyöt alkoivat miltei päivälleen seitsemän vuotta sitten. Nyt runsaat viisi vuotta toimineesta Mikkelin toriparkista tuli erittäin toimiva ja kannattava laitos.

Kritiikki ennen rakentamista oli kovaa, mutta rakentamispäätös meni silti melko selvästi läpi kaupunginvaltuustossa.
-Päättäjät onneksi näkivät, miten tärkeää kaupunkikeskustan uudistaminen ja sen tuomat työpaikat ovat.
Arvostelu on sittemmin vähentynyt. Toriparkki on turvannut edullisen ja hyvän pysäköinnin, mutta se on myös mahdollistanut myös Mikkelin keskustan kehittymisen.
-Kaikki on mennyt suunnitellusti tai sitä paremmin, Lokka sanoo.

Mikkelin Toriparkki Oy on toiminut alusta alkaen kannattavasti. Tavoitteena on, että hallissa on vähintään tuhat maksullista tuntia joka vuorokausi.
-Tavoite on joka vuosi ylitetty, ja kasvu on ollut muutaman prosentin luokkaa vuosittain.