Marsalkasta vuoden huonekaluliike

Leskiset pitävät liikkeensä ajan tasalla seuraamalla aktiivisesti sisustuksen trendejä.

Mikkeliläinen perheyritys Huonekalu – ja sisustusliike Marsalkka valittiin vuoden huonekaluliikkeeksi, valinnan teki kodinsisustus- ja huonekalualan toimialajärjestö Sisusta Kotia ry.

Pitkät juuret omaava huonekaluliike on saanut alkunsa Timo Leskisen vuonna 1979 perustamasta verhoomosta. Kaluste Marsalkka on syntynyt alkujaan pienestä sadan neliömetrin huonekalukaupasta. Ensimmäiset liiketilat olivat verhoomon kanssa yhteiset ja sijaitsivat kilometrin päässä torilta, Nuijamiehen kaupunginosassa. Nykyisessä liiketilassa on 1 200 neliömetriä.
– Minulla ei ollut lapsena oikeastaan varsinaista unelma-ammattia. Siihen aikaan oli tärkeää, että töitä oli ja niitä sai tehdä. Isäni oli myös verhoilija ja innostus alaa kohtaan on lähtenyt häneltä. Olen aina arvostanut käsityötä, Timo Leskinen kertoo.

Kaluste Marsalkka on perustettu vuonna 2005, lähes kaksitoista vuotta sitten.
– Verhoilutoiminta on jatkunut aina tähän päivään asti, tosin se on aika pienimuotoista, pääpaino on asetettu huonekaluliikkeellemme.
-Yritys on kokenut talouden nousun ja pitkän laman, mutta vaikeatkaan ajat, eivät ole meitä lannistaneet. Olemme keskittyneet vain kehittymiseen ja siihen, että töitä tehdään kovasti, Timo puhelee.

Kaluste Marsalkan kauppiaana toimii Timon poika, Ville Leskinen, joka on myös perinyt innostuksen yrittämiseen, verhoiluun ja sisustamiseen isältään.
– Touhusin isän verhoomolla jo pikkupoikana ja sain tehdä jopa pieniä hommiakin. Tuohon aikaan rakensimme huonekaluja itse ja siitä sitten kehityttiin, Ville nauraa.

Marsalkasta löytyy paljon ajattomia designklassikoita, sekä kodinsisustuksen uusimpia trendejä
-Me haluamme kehittyä ja pysyä ajanhermoilla. Seuraamme alan kotimaisia ja kansainvälisiä trendejä tiivisti ja päivitämme jatkuvasti mallistoamme.
-Koti on ihmisille tärkeä paikka ja siihen halutaan panostaa. Autamme asiakkaita ratkaisemaan sisustusongelmia ja viemme jokaisen kaupan huolella loppuun.

Liikkeen esillepano hakee vertaistaan, siksi se tunnetaankin yhtenä Suomen viihtyisimmistä myymälöistä. Kauppias Ville kertoo, että tuotteiden esillepano oli tärkeässä roolissa vuoden huonekaluliikkeen valitsemisessa.
– Silmää sisustamiselle löytyy omasta takaa. Asettelemme huonekalut itse. Tärkeää on myös hyvä asiakaspalvelu, joka tietysti tulee ensisijaisena. Olemme myös itse niin kiinnostuneita huonekaluista ja sisustamisesta, että innostus hommaan tulee luonnostaan.
– Onhan se todella hienoa, että juuri meidät valittiin vuoden huonekaluliikkeeksi. Se on iso juttu, miehet iloitsevat.

Anni Suomela