Kolumni:
Ansaittu liigapaikka

Antero Heikkinen.

Mikkelin seutukunnan ja Etelä-Savon urheilussa siirrytään urheilullisesti uuteen aikaan.
Jääkiekon liigakausi käynnistyy tulevana viikonloppuna kahdella mielenkiintoisella ottelulla. Vaasan Sport on seurana tuttu seura useilta Mestiksen finaalisarjan ajoilta. Voitto Sportista maistuisi varmaan erityisen hyvältä hallintäyteiselle yleisölle.

KalPan kanssa Jukurit on kerran karsinut liigapaikasta. Savolaisten kohtaamisessa on aina mukava hegemoniasta taistelemista. Isot tunteet ovat varmasti pelissä lauantaina niin jäällä kuin katsomossakin.

Etelä-Savossa ei ole pelattu aiemmin liigakiekkoa. Maineikas kasvattajaseura SaPKo on pelannut aikoineen SM-sarjaa. Risto Dufvan komennossa Talvisalossa karsittiin liigapaikasta parikymmentä vuotta sitten.

Jukurit nousi ensi kertaa valtakunnalliselle tasolle silloiseen 1. divisioonaan 1975. Kalevankaan tekojäälle eikä raviradalle saakka ollut kunnollista tieyhteyttä. Liikenneolosuhteiden kuntoonsaattamista jouduttiin odottamaan kolme vuosikymmentä. Liikenneväylässä on ehostamisen varaa edelleenkin. Nykyisen modernin ja viihtyisän jäähallin kaukalo on jokseenkin samalla paikalla kuin neljä vuosikymmentä sitten.

Uusi nousu Divariin ja Mestikseen keväällä 2000 oli ikimuistoinen. RD luotsaama Jukurien miehistö kukisti SaPKon viidennessä pelissä. Täyttä oli. Huikeaa ja todellista ottelun yleisömäärää ei koskaan kerrottu tarkasti.
Kalevankankaan Ikioma-Areenan vetoisuus on nyt 4 200 katsojaa. Ei tarvita ennustajan lahjoja arvioimaan, että halli täyttyy varmasti viikonlopun kummassakin liigaottelussa.

Antero Heikkinen