11.08.

Siskoset Aino ja Venla aloittavat lukukauden reippain mielin

Reippain mielin koulutielle.

Varmana syksyn merkkinä on se, että peruskoulut alkoivat Mikkelissä tänään torstaina. Kouluun paluu on kesäloman jälkeen monelle alakoululaisille jännittävää ja innostavaa.
Rantakylän koulua käyvät siskokset Venla Voutila ja Aino Voutila ovat molemmat sitä mieltä, että kouluun paluu on hauskaa, vaikka lomallakin oli mukavaa olla, on kivaa päästä näkemään kavereita, joita ei kesälomalla päässyt tapaamaan.

Vanhempien tehtävänä on varmistaa lapselle turvallinen koulutie ja kerrata tärkeimpiä liikennesääntöjä.
Molemmat tytöistä kävelevät useimmiten kouluun, koska koulumatka on heillä lyhyt. Venla kertoo, että välillä hän menee myös pyörällä, mutta Aino kävelee, koska vasta kolmannella luokalla saa koulumatkan pyöräillä.
-Meiltä on kotoa niin lyhyt matka kouluun, että voi nopeasti myös kävellä. Osaamme myös liikennesäännöt hyvin, Venla kertoo.

Siskoset pärjäävät koulussa hyvin ja lukevat myös kokeisiin ahkerasti. Syksy onkin monelle koululaiselle innostavaa aikaa myös sen suhteen, että uuden lukukauden aloitus virittää oppilaat opiskelemaan ja pärjäämään koulussa vielä paremmin kuin edellisenä vuonna.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.