25.08.

Pulkkisilla metsästys periytyi isältä tyttärelle

Jenna Pulkkinen sorsastamassa Viljasuon kosteikolla Kerisalossa.

Mikkeliläinen 23-vuotias Jenna Pulkkinen on metsästänyt vuoden ajan omalla aseella, mutta ollut metsästys reissuilla perheensä mukana jo vuosia. Pulkkinen kuuluu seitsemään prosenttiin maamme naismetsästäjistä.
– Aika harvinaista on edelleen, että nainen metsästää. Minulla ei ole yhtään naispuoleista kaveria, joka harrastaisi metsästystä, hän kertoo.

Pulkkisen kiinnostus metsästykseen on lähtenyt jo vuosia sitten isän ja veljien innostamana.
– Olen sellainen metsäihminen ja tykännyt aina liikkua metsässä. Metsästäminen tuntuu luontevalta ja nautin siitä paljon, koska se on jotenkin rauhoittavaa ja samalla jännittävää. Sillä on tietysti iso vaikutus, kun muukin perhe metsästää.

Pulkkinen osallistui myös viime lauantaina alkaneeseen sorsastuskauteen. Sorsastus jatkuu joulukuun lopulle saakka.
– Tällä hetkellä minulla on aseenani haulikko, joka soveltuu pienriistan metsästykseen, eli esimerkiksi sorsien, kyyhkyjen ja jänisten metsästykseen.
– Metsästäessä meillä on apuna kaksi koiraa, joista toinen on ajokoira ja toinen noutaja. Sorsastaessa noutaja on lähes välttämätön, koska silloin koira noutaa saaliin, jolloin se tulee varmasti talteen. Ajokoiraa käytetään apuna esimerkiksi jänismetsällä, Pulkkinen kertoo.

Harjoitus tekee mestarin myös tässä harrastuksessa. Pulkkinen käykin säännöllisesti harjoittelemassa ampumista Rantasalmella hiekkamontulla.
– Ensimmäisen kerran kun ammuin haulikolla en osunut lähellekään kohdetta, vaikka kohde olikin paikallaan. Minulla meni todella kauan ennen kuin edes uskalsin painaa liipaisinta, eli kyllä kehitystä on tapahtunut huomattavasti, hän naurahtaa.

Metsästyskortin lunastaa Suomessa vuosittain noin 300 000 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna määrä on korkea verrattuna muihin Euroopan maihin.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.