18.08.

Maailmanlaajuisen suosion saanut Pokemon Go- peli herättää mielipiteitä

Ennika ja Arttu Pokemon-jahdissa.

Emmi Lausaksen koko perhe pelaa pokemon-peliä. Perheeseen kuuluu Emmin miehen Ville Lausaksen lisäksi viisi lasta.
– Meillä nuorimmat lapset ovat viisivuotiaita ja vanhin yksitoistavuotias ja kaikki ovat yhtä innoissaan pelistä, Emmi sanoo.

Pelin idea on siinä, että pokemonit ovat piiloutuneet oikeaan maastoon. Pelaajan täytyy kävellä ympäri kotiseutuaan ja yrittää löytää piileskeleviä pokemoneja ja napata ne sitten mukaan poke-palloonsa.

Kymmenenvuotias Arttu kertoo, että hänellä on kerättynä jo lähes sata erilaista pokemonia.
– Minun mielestä tämä peli on hauska, koska silloin pääsee olemaan ulkona ja tässä pelissä on kivaa se, että mitä enemmän urheilee niin sitä enemmän saa napattua pokemoneja, hän sanoo.

Emmi kertoo, että peliä on myös kritisoitu paljon.
– Pidetään pahana, että kuljetaan etsiskelemässä pokemoneja, eikä kerätä esimerkiksi marjoja. Joka aikakaudella on ollut joku uusi juttu mitä on lähtökohtaisesti pidetty pahana.
-Aika muuttuu ja osa ihmisistä suhtautuu itselle vieraisiin asioihin muutosvastarintaisesti. Se on vähän sama kun sanoisi, että silloin keskiajalla me soiteltiin luuttua ja välteltiin ruttoa, ei pelattu pokemonia

Pokemon-pelejä on vuosien varrella julkaistu tasaisesti Nintendon laitteille, vaikka suosio on vaihdellut. Nyt julkaistu Pokemon Go on sarjassa kuitenkin merkittävä poikkeus. Peli on ensinnäkin saatavilla sekä Android- että iPhone-puhelimille.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.