27.04.

Vappuna cruisaillaan kuplavolkkareilla

Tuomas Ihalainen ja Antti Närvänen kuuluvat monivuotisten volkkarihenkisten heimoon. (Kuva: Kati Kulmala)

Perinteinen ja suosittu vappucruising lähtee Pitkäjärven ABC:n pihasta sunnuntaina kello 12, josta se suuntaa kohti keskustaa. Keskustassa ajamme pari lenkkiä vanhan vappuparaatiperinteen elvyttämiseksi, kertoo Tuomas Ihalainen, VW Club St. Michelin eli tuttavallisesti Mikkelin volkkariyhdistyksen puheenjohtaja.
Yhdistys toimii aktiivisesti ja järjestää jäsenilleen toimintaa ja kokoontumisia. Yksi säännöllisistä kokoontumisista on parillisten viikkojen torstait ABC:lla.
–Mukaan toimintaan voi tulla kuka tahansa volkkarihenkinen, ei ole välttämätöntä omistaa omaa volkkaria, Ihalainen toteaa.
Grafiitinharmaalla, nätisti patinoituneella kuplalla tapaamiseen saapunut Antti Närvänen on ollut yhdistystoiminnassa jo pitkään mukana. Myös Ihalainen sai kipinän volkkareihin kauan sitten.
–Ensimmäinen autoni oli kupla ja sille reissulle jäin kuplien pariin, hän naurahtaa.
Vappucruisingin jälkeen yhdistys tuo kalustoaan esille toukokuun 14. päivä järjestettävään Launiala-päivään, jolloin esillä ovat muun muassa Antin 1963 vuoden kupla ja VW Sonderbus 1965.
Vuoden päätapahtuma on kuitenkin heinäkuun alussa, jolloin yhdistys on mukana yhtenä järjestäjänä OldTimer Runissa Visulahdessa.
–Tapahtumaa varten hankimme ja toivomme mukaan talkooporukkaa, sillä tapahtumapisteistä muun muassa Rompetori on tänä vuonna meillä. Mikäli on kiinnostunut toiminnastamme voi ottaa yhteyttä meihin netistä löytyvien yhteystietojen kautta, Ihalainen jatkaa.
–Jokaiselle on kuplavolkkareihin liittyviä muistoja. Auto herättää sympatiaa, Antti Närvänen mainitsee.

Kati Kulmala

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.