Uudessa Juoksukoulussa juoksukuntoon parissa kuukaudessa

Juoksukoululaiset jaetaan lähtötason mukaan eri ryhmiin, joten jokaiselle löytyy omaa tasoa vastaava ryhmä. (Kuva: Perttu Uotila)

Kevät ja juoksukelit ovat vihdoin täällä. Ympäri Suomen hyvän energian juoksuyhteisöjä rakentava Suomen Urheiluliiton Juoksuliike rantautuu samassa lämpöaallossa Mikkeliin.
Huhtikuun 11. päivä alkavan Juoksuliikkeen Startti-juoksukoulun toteuttaa Mikkelin Kilpa-Veikot. Seuran puheenjohtaja Juha Putkonen kiittelee aloittelijoille suunnatun Juoksukoulun uutta sisältöä, jonka ovat kehittäneet Suomen Urheiluliiton parhaat asiantuntijat.
Juoksuliike on tuonut huippu-urheilijoidenkin käyttämät harjoitusmetodit jokaisen kuluttajan ulottuville jo kymmenessä toimipisteessä ympäri Suomen.
–Asioita käsitellään aiempaa perusteellisemmin. Sisällöissä korostuu kehosta huolehtiminen kokonaisuutena, ei pelkkä juokseminen, Putkonen kuvailee.
Mikäli Putkosta on uskominen, Mikkeli on juoksuharrastajalle maailman paras paikka.
–Pystymme tarjoamaan juoksualustoja kangasmetsästä hiekkateiden ja kuntopolkujen kautta asfaltille. Lisäksi on luonnonrauhaa, metsää, järviä ja puistoa, Putkonen luettelee.
Vaikka ulkoilupuitteet ja opetussisällöt olisivat kuinka hyvät tahansa, liikuntaharrastuksen aloittaminen nollista ei ole helppoa. Ensimmäisen kynnyksen ylittämiseen ei ole oikotietä, mutta Juoksukoulussa sen yli avitetaan varmasti ja hallitusti.
Juoksukoulun voi aloittaa myös kävellen, mutta kahden kuukauden jälkeen juoksukunto on realismia.
Monelle yksikin minuutti on ollut aloittaessa pitkä juoksuaika, mutta muutaman vuoden kuluttua, on joku juossut jo puolimaratoninkin. Porukka jaetaan alussa useampaan tasoryhmään, joten jokaiselle löytyy omaan vauhtiin sopiva ryhmä.
–Valmentajamme Antti Nisonen oli viime vuonna Helsinki City Runilla kakkonen, joten kyllä meiltä kovempaakin vauhtia löytyy, jos joku sitä kaipaa, Putkonen naurahtaa.
Juoksukoulu Startti Mikkeli 11.4.–23.5. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.juoksuliike.fi

Riku Saari