Ortodoksisenioritkin mukana Liikkuva Mikkelissä

Ortodoksiseurakunnan senioreiden matalan kynnyksen kerho osallistui keskiviikkona Liikkuva Mikkeli -projektiin tekemällä retken vanhan kirkon sijaintipaikalle.

Ortodoksiseurakunnan senioreiden matalan kynnyksen kerhokin päätti osallistua Liikkuva Mikkeli -projektiin tekemällä keskiviikkona kävelyretken ortodoksikirkon sijaintipaikalle.
–Me kokoonnumme seurakunnan tiloissa kerran kuukaudessa erilaisten teemojen merkeissä. Joskus täällä on jumpattu yhdessä, joskus tutustuttu antiikkiin ja jollakin kerralla saatamme vaan keskustella ja viettää aikaamme yhdessä, valottaa Marjatta Kellman veteraanikerhon toimintaa.
Senioreiden kerhotoiminta käynnistyi muutama vuosi sitten seurakuntalaisten toivomuksesta ja toiminnasta on tullut seurakunnalle paljon myönteistä palautetta. Kerhotapaamisille on tietoisesti haluttu rakentaa matala kynnys, jotta mahdollisimman monet ikäihmiset innostuisivat tulemaan mukaan.
–Kerhon kävijämäärät vaihtelevat viidentoista ja kolmenkymmenen välillä. Aina joskus ihmisille voi sattua päällekkäisiä menoja ja toisinaan saattaa sääkin asettaa omat rajoituksensa osallistumiselle. Ohjelman vetäjät löytyvät pääsääntöisesti omasta porukasta ja ennen ohjelmaa ruokailemme ja tilaisuuden päätteeksi juomme kahvit.
–Olin jostakin kuullut Tampereen haastaneen Mikkelin mukaan, joten päätimme antaa kotikaupunkimme puolesta oman panoksemme. Väki on tietysti iäkästä, mutta jokainen osallistuu tempaukseemme voimiensa mukaan, Kellman naurahtaa.
Seniorikerho siirtyy toukokuun tapaamisen jälkeen jo kesälomille, mutta Kellman lupaa, että kevyttä liikuntaa on luvassa myös syyskaudella.

Kari Liikanen