MAHL:in harrasteliigat käynnistyvät toukokuussa

MAHL:in toukokuussa käynnistyviin aikuisten sarjoihin on ilmoittautuminen parhaillaan käynnissä. (Kuva: MAHL)

Mikkelin alueen harrasteliigojen kesäkausi käynnistyy toukokuussa perinteisillä lajeilla, mutta myös uutuuslajeja on kesän mittaan luvassa.
Toukokuussa käynnistyvään aikuisten sarjoihin ovat ilmoittautumiset parhaillaan käynnissä. Kesällä on mahdollisuus pelata jalkapalloa, beachsocceria sekä salibandya. Lajeissa on mukana myös uusia sarjatasoja, joilla pyritään pitämään osallistumiskynnys mahdollisimman matalana.
–Uusilla sarjoilla houkuttelemme mukaan uusia pelaajia. Myös naiset ovat tervetulleita, Tuomas Anttonen kertoo.
Ellei omaa joukkuetta sarjoihin ole, voi liittyä seuran kokoamiin joukkueisiin.
–Jokaiselle innokkaalle löytyy pelipaikka, Anttonen lupaa.
Kesällä on myös paljon myös erilaisia viikonlopputurnauksia, joihin voi koota oman kaveriporukan ja tulla viettämään mukava viikonloppu liikunnan parissa. Jalkapallon perinteinen PMT Turnaus järjestetään tänä vuonna heinäkuussa.

Uusina valikoimaan tennis,
frisbeegolf ja beachvolley

MAHL tuo lajikirjoonsa myös uusia kausilajeja, muun muassa tenniksen, frisbeegolfin sekä beachvolleyn.
Sarjat ovat pelaajille maksuttomia ja toiminnan ideana on että ilmoittautuneiden kesken pelataan kesän aikana haastesarjaa. MAHL ylläpitää tuloksia, luo toiminnan säännöt ja valvoo toimintaa ja varaa peleille vuorot, joita pelaajat sekä joukkueet käyttää voivat halutessaan hyväkseen.
Kesällä MAHL tarjoaa myös avoimia pelivuoroja, joihin voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Lisäksi kaikille avoimia pelivuoroja tulee olemaan koripallossa, jalkapallossa sekä salibandyssä. Senioreille on kesällä luvassa oma pelivuoro, jossa pelataan eri pallopelejä

Nuorille oma
jalkapallosarja

Nuorille 13–17 -vuotiaille on kesällä tarjolla oma jalkapallosarja.
Joukkueella tulee olla aikuinen vastuuhenkilö, mutta nuoret saavat itse koota joukkueen sarjaan. MAHL järjestää pelit ja hoitaa kaikki järjestelyt.
MAHL kokoaa myös innokkaista nuorista joukkueita sarjaan. Sarja on tarkoitettu niille, jotka eivät ole seuratoiminnassa mukana. Myös muiden lajien harrastajat ovat tervetulleita.
–Nuorissa on tulevaisuus. MAHL haluaa tarjota vaihtoehdon Drop-Out nuorille ja niille, jotka eivät ole jostain syystä lähteneet kilpatoimintaan mukaan. Kustannukset pyritään pitämään matalina ja toiminta on matalankynnyksen harrasteliikuntaa, Anttonen kertoo.
4–12-vuotiaille lapsille on tarjolla kesäkuun 6.–10. päivinä järjestettävä WHL kesälomaleiri.
Rantakeitaalla järjestettävä leiri on moniliikuntaleiri. Leirillä tutustutaan monipuolisesti eri lajeihin, leikkien sekä pelaamisen avulla.
Lisäksi lapsille on tarjolla Korttelifudista lähiliikunta-alueilla touko-heinäkuun aikana. Korttelifudis päättää MAHL Four-Season toimintakauden jossa on ollut mukana jo lähes 400 lasta. Korttelifudiksen jälkeen lasten toiminta jatkuu koulujen alettua kerhoilla ja lajikorttelitoiminnalla syyskuussa koulujen alettua.