Lähemäen pienoissähköautoilurata odottelee uusia harrastajia

Lähemäen seurakuntatalon kerhohuoneessa oleva pienoissähköautorata on nyt kunnostettu ja radan ääreen toivotaan uusia harrastajia.

Mikkelissä on jälleen mahdollisuus harrastaa pienoissähköautoilua priimakuntoisella radalla. Lähemäen seurakuntatalon kerhohuoneeseen sijoitettu rata on nyt kunnostettu kokonaan ja autoilun pariin kaivataan niin uusia kuin vanhoja harrastajia.
–Parhaimmillaan pienoissähköautoilu yhdistää koko perheen. Aloittaminen on todella helppoa, sillä aluksi ajetaan kerhon kalustolla eikä autoilu aiheuta harrastajalle kustannuksia, kertoo Markku Monto, yksi kerhon ohjaajista.
Tällä hetkellä noin 20 pojan kerho kokoontuu Lähemäellä torstaisin kello 17, mutta kiinnostuksen mukaan voidaan aloittaa myös kisaryhmä tai lisätä kerhoiltoja. Monto kannustaa radalle myös tyttöjä.
–Autoilu on paljolti kiinni päästä, toistoista ja sinnikkyydestä. Voimalla ja sukupuolella ei ole merkitystä. Ikää olisi kuitenkin hyvä olla 6–7 vuotta, sillä ajaminen vaatii vähän keskittymistä ja vauhdit nousevat aika koviksi. Yläikärajaa harrastukselle ei sen sijaan ole.
Pienoissähköautoilu oli Mikkelissä suosittu harrastus 1990-luvulla. Tuolloin kerholle tuli menestystä aina SM-kisoja myöten. Sittemmin toiminta hiipui sitoutuneiden ohjaajien puutteeseen, mutta nyt Monto tarjoaa yhdessä Jussi Kokkolan ja Heikki Virtasen kanssa lapsille ja nuorille mukavaa tekemistä uuden veroisella 32-metrisellä ja 8-uraisella skaalaradalla.
–Toivomme, että saamme innostettua mukaan niin uusia harrastajia kuin lajin vanhoja konkareita, Monto kertoo.
–On mahdollista, että saisimme vuonna 2017 Mikkeliin pienoissähköautoilun SM-kisat ja useamman maailmanmestarin paikalle.