04.04.

Artesaaniopiskelijat suunnittelivat uusia kierrätystuotteita

Päivi Kosusen, Anne Overellin ja Risto Nyyssösen sekä Pirjo Hakkaraisen suunnittelemat tuotteet palkittiin parhaina. Lisäksi Svetlana Pylvänäisen kravattimekko palkittiin kunniamaininnalla.

Mikkelin Toimintakeskus ry järjesti kevättalven aikana yhdessä Etelä-Savon ammattiopiston artesaaniopiskelijoiden kanssa Uutta elämää -tuotesuunnittelukilpailun. Kierrätystuotteiden ollessa kyseessä, olivat tuotteet valmistettava pääosin kierrätysmateriaaleista. Minimissään kierrätysmateriaalin osuus piti olla vähintään puolet.
Opiskelijat suunnittelivat kilpailua varten kaikkiaan 25 uutta tuotetta ja parhaiden tuotteiden suunnittelijat palkittiin maanantaina.
Toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Lankinen ja kehityspäällikkö Anne Inkiläinen ovat molemmat tyytyväisiä kilpailun satoon ja kilpailusta on tarkoitus tehdä opiskelijoilla jokavuotinen tapahtuma.
–Olette tehneet meidän kannaltamme katsottuna erittäin arvokasta työtä. Vaikka työpajoissammekin sinkoilee ideoita, ovat uudet ideat aina tervetulleita, Lankinen kiitteli.

Kangasmateriaaleista valmistettujen tuotteiden sarjan voitti Päivi Kosusen tuotesarja Kassit ja pussukat. Metallituotteiden puolelta palkittiin Anne Overellin ja Risto Nyyssösen auton vanteesta ja vanhasta nopeusrajoitusmerkistä valmistama kaaripöytä Teuvo ja puutöiden puolelta Pirjo Hakkaraisen suunnittelema pesukamuutti.
–Pystymme ottamaan kaikki nämä tuotteet tuotteiksemme, koska kasseihin ja pussukoihin meille tulee jatkuvasti materiaalia, Teuvo-kaaripöytä soveltuu meille, koska teemme nykyisin grillejä autojen vanhoista vanteista ja pesukamuutti sopii puupajalla valmistettavien puuceiden lisätuotteeksi, Anne Inkiläinen kertoo.
Palkittujen lisäksi sai Svetlana Pylvänäisen suunnittelema kravateista tehty mekko kunniamaininnan.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.